Bemutatjuk a Sorsszelídítőt! Egy élet, egy kész regény. Mélyinterjúk alapján családtagok, barátok számára születnek az életútkönyvek

400x400magamroluj3

Résch Éva, az életútkönyvek szerzője

Résch Éva eredeti foglalkozása szerint műfordító. Néhány éve életrajzokból készít életútkönyveket.  Beszélgetések – mélyinterjúk – alapján olyan emberek életét dolgozza fel irodalmi igénnyel, akik sorsuk tanulságait, tapasztalatait, életbölcsességüket vagy csupán a történetüket szeretnék átadni gyermekeiknek, unokáiknak, barátaiknak.

Az életútkönyvek szerzőjéről

Résch Éva az ELTE-n szerzett bölcsészdiplomát magyar-olasz szakon. Rögtön ezután kitanulta a filmfordítói szakmát, amit 11 éven át művelt. Ő írta többek között a Twin Peaks című sikersorozat szinkronszövegét. A filmstúdió után újabb tanulmányokba kezdett – művészeti menedzsment – , majd belecseppent a nemzetközi kiadók világába: előbb a Reader’s Digest, később a National Geographic magyarországi leányvállalatánál végzett promóciós, illetve kiadóvezetői munkát. Újabb tanulmányok következtek, ezúttal vallásbölcselet, s visszatért a fordításhoz, de már a könyvekhez, szabadúszóként. Eddig több mint ötven könyvet fordított le, és jó néhányat szerkesztett is.

Éva életének nagy részét könyvkészítők, műhelyek, cégek, birodalmak vonzásában töltötte.

– A könyv erős, jófajta kötés számomra. Nem mulandó szenvedély – mondja.

Egy élet, egy kész regény

Az Éva által írt életútkönyvek érdekessége, hogy a kötetek bolti forgalomban nem érhetők el, mivel alacsony példányszámban – szűk kör számára – készülnek. Mélyinterjúk alapján születik meg a szöveg, majd a személyes történet igényes kivitelű, kemény táblás kötetben ölt fizikai formát.

Az életútkönyvek generációkat kötnek össze. Ajándékként, útravalóként talán a legtöbb, amit valaki átadhat magából a családjának, a még élőknek és a később érkezőknek.

No 2

Fotó: www.eletutkonyvek.hu

Sorsszelídítő – Piroska élettörténete

– A munkám során megismertem egy rendkívüli nőt; ismeretségünkből olyan életútkönyv született, amelyet szívből ajánlok minden, nehézségekkel, súlyos válsággal küzdő nőnek, hogy erőt merítsenek belőle és pozitív példát lássanak maguk előtt. Piroska tizennégy éve érkezett Budapestre egy erdélyi faluból, bántalmazó férje elől menekülve, három kamasz gyerekkel és tízezer forinttal a zsebében. Ma masszázsszalont vezet az Újlipótvárosban, és aki hozzá betér, nem csak kezének szakértő érintésétől nyer felfrissülést, de spirituális gyógyító energiáitól is szinte újjászületik – mondja a Sorsszelídítő c. életútkönyvről Éva.

A memoár mindössze öt példányban jelent meg, ezért Éva azzal a megtisztelő kéréssel fordult hozzánk, hogy a könyv anyagát felhasználva mutassuk be ennek az elképesztően pozitív, életigenlő, hatalmas megújító energiákkal rendelkező asszonynak az életét.

A kérésnek örömmel eleget teszünk. Piroska története 2016. decemberétől olvasható nálunk részletekben Sorsszelídítő címmel.

sorsszelidito_eletutkonyvek_1

ÉLETÚTKÖNYVEK

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − öt =

hirdetés