Stég. A magazinunkon is publikáló Fodor Sándor válogatott írásai egy kötetben

December 7-én mutatták be az Életszépítők oldalain is rendszeresen publikáló Fodor Sándor legújabb, STÉG című könyvét. A kötet valójában egy válogatás a hasonló címen futó Facebook-blog legjobb írásaiból, kiegészítve egy erdélyi témájú kisregénnyel, ami valójában valamiféle road-movie, csavargó történet.

Fodor SándorSzombathelyen a Szimfónia Kávézóban beszélgetett Komáromi Ákos, az egykori újságíró és szerkesztő kolléga Fodor Sándorral tehetségről, eleganciáról, szimmetriáról, arról, hogy az újságírók mostanában szereptévesztésben vannak és gyakran nem kérdezők, hanem vádlók, de szó esett a gyűlölet értelmetlenségéről és a minőség fenntarthatóságáról is. Hiszen a közlés olyan mértékben demokratizálódott az utóbbi években, hogy bárki jeleníthet meg képeket és tartalmakat, de ebben a világban vajon fenntartható-e a minőség?

Fodor Sándor nem cicomázta túl újságírói, írói hitvallását, mint mondta, csak annyi a történet, hogy egész egyszerűen szeret írni. Ezen felül pedig szereti az életet, és ugyanilyen szeretettel közelít a témák és az emberek felé is. S mindez meglátszik az írásain is.

Fodor Sándor

Fodor Sándor és Komáromi Ákos. Fotó: Benkő Sándor

A szerzőről

Fodor Sándor, aki egyebek mellett 1993-ban Cseh Tamás címmel jelentetett meg egy interjúregényt, majd az Élet és Irodalomban publikált később ugyancsak kötetbe gyűjtött novellákat Giovanni Csermanek kalandjairól, ezúttal egy közösségi oldalon rendszeresen felbukkanó írásaiból válogatott.

Stég című könyve csokorba szedte azokat az írásokat, amiket esendő kisemberekről, vagy éppen olyan hírességekről tett közzé, mint Hosszú Katinka, Cseh László, vagy éppenséggel Brüll Adél. A mindvégig szarkasztikus humorral és mély emberszeretettel fölrajzolt portrék vagy történetek látszólag könnyű szórakozást nyújtanak, ugyanakkor az írások legmélyén érezhető az a bölcs szeretet, ami a szerző életszemléletét leginkább jellemzi.

A kötet megrendelhető postai úton; Fodor Sándor e-mail címére kérjük elküldeni a megrendelő nevét, postacímét, az igényelt darabszámot. E-mail cím: fodsan@citromail.hu. A kötet ára: 2900 forint

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 12 =

hirdetés