Fürdőszoba új köntösben: egy személyre szabott felújítás története (képekkel)

Lakberendezőként biztos vagyok benne, hogy egy lakás nem attól lesz otthonos, ha a legdrágább bútorokkal rendezzük be. Sokkal többet számít a funkcionalitás, a praktikum, valamint, hogy az enteriőr igazán személyre szabott legyen, és a benne élők jól érezzék magukat benne.

Manapság egyáltalán nem számít luxusnak lakberendező segítségét kérni az otthonunk átalakításához, és ez alól nem jelent kivételt a fürdőszoba sem. Fontos, hogy ne külön egységként gondoljunk rá a színek és a berendezés kiválasztásakor, emellett a kényelem és praktikus megoldások és a könnyen tisztíthatóság is érvényesülhessen.

Fiatal, két gyermekes házaspár kétszintes családi házuk földszinti fürdőszobája felújításában kérték a segítségemet. A feladatot meghatározta, hogy ez a helyiség kifejezetten szülői fürdőként funkcionált.

A fürdőszoba kialakítását alapos tervezési folyamat kell, hogy megelőzze minden fontos szempontot figyelembe véve. Az új ötletek felbukkanásakor igyekeztünk az eredeti vízkiállásokat figyelembe venni, ezért a dupla mosdó az eredeti helyén maradt.

A nagyon fontos eldöntendő kérdésen, hogy kád vagy zuhanyzó legyen a jövőben, nem kellett sokat elmélkedni. A nagyméretű sarokkád a pár fürdési szokásainak nem felelt meg, ezért a helyére 90×120 centis zuhanykabin került, illetve a sosem használt bidét is megszüntettük. A helyére falfülkéket terveztünk, dekorációs céllal. 

A mosdó és a WC falán az elegáns sötétbarna csempét a gyártó mintás listellója teszi hangulatosabbá. A többi falfelületre bézs burkolat került, az ülőalkalmatosság kiemelésére pedig a csempecsalád mintás elemét választottunk.

A modern, ráültethető mosdók alá elegáns vonalvezetésű lebegő szekrények kerültek, nagy tároló helyet biztosító mély fiókokkal, alatta pedig saját világítást is kapott a hófehér kavicságy csodás dekorációként szolgálva.

A mosdószekrény alá befuttatva egy felnyitható szennyestárolót alakítottunk ki, amely egyben ülőalkalmatosságként is funkcionál, ezzel biztosítva a használói még nagyobb kényelmét.  A mosdók felett nagyméretű tükrös szekrény biztosít bőséges helyet a fürdőszobai kozmetikumok számára.

A plafonra gipszkarton álmennyezetet alakítottunk ki, a megfelelő világításról beépített spotlámpák gondoskodnak. Az álmennyezet szélébe két oldalról led szalagokat rejtetettünk, amely varázslatos hangulatvilágítást ad és éjszakai fénynek is tökéletes. A központi világítás mellett design fények teszik teljessé a meghitt hangulatot. A falfülkékbe épített bútorspotok, a mosdószekrény feletti kristályos függeszték, illetve a szekrények alján végig futó led szalagok mind ezt a cél szolgálják.

Az összes különböző funkciót szolgáló fényforrás külön-külön kapcsolható a még nagyobb kényelem érdekében.

A gondos tervezés és kivitelezés eredménye az elégedett megrendelők legnagyobb örömére egy hangulatos, meleg, otthonos minden igényt kielégítő csodaszép fürdőszoba, ahol a funkció és a praktikum kézen fogva jár a szépséggel.

 

Varsányi Valentina lakberendező

harmonialakberendezes.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − nyolc =

hirdetés