Színes papírdekorációk, látványos függődíszek

Néhány egyszerűen elkészíthető papírdekorációt mutatunk, melyekkel feldobhatjuk a lakást. 

Lampion

A látványos függődísz alapja egy kb. 5-6 cm átmérőjű, változó magasságú henger, ezt erősebb kartonpapírból házilag is elkészíthetjük. Színes fénymásolópapírból vágjunk 1-1,5 cm széles csíkokat, és szorosan egymás mellé helyezve kezdjük egyesével felragasztani a henger felső, majd az alsó részére. Szép lampionformát kapunk, ha a hengernél jóval hosszabb papírcsíkokkal dolgozunk. Formás lampiont kapunk akkor is, ha a papírcsík alsó végeit a henger belső oldalára hajtva ragasztjuk fel. A felső és az alsó illesztéseket papír vagy textilszalaggal takarhatjuk.

Változatok girlandra

Ez a színes függődísz is egyszerűen elkészíthető. A különböző hosszúságú papírcsíkok egymás mellé illesztve hagymaszerű formát adnak ki. A csíkokat összefogva alul és felül lyukasszuk ki, majd erősítsük egyesével egy hosszú zsinegre.

Krepp papírból rojtos függődísz

A krepp papírból – bolti, vagyis feltekert állapotában – vágjunk 4-5 centi széles csíkokat, majd ezeket kibontva vagdossunk mindkét oldalukra 1-1,5 centis rojtot.

Cikk-cakk füzér

Színes A/4-es papírlapokból és krepp papírból is könnyen elkészíthető. Vágjunk 4-5 centi széles csíkokat a papírlapból, majd a hosszanti oldalán felváltva – hol jobb, hol bal oldalról – vagdossuk be, 3-4 centis vágásokkal.

Zászlógirland

Kreatív papírból, és színes kartonpapírból vágjunk ki háromszögeket, lyukasszuk ki a felső oldalát két helyen, majd fűzzük fel egy hosszú organza szalagra.

Láncfüzér

Ezt a klasszikus girlandot mindenki ismeri, és el is tudja készíteni – színes papírból vágjunk kb. 1 cm széles, kb. 15 centi hosszú csíkokat. Ragasszuk össze a két végét – a következőt mindig az előző láncszemen átfűzve ragasszuk fel. Kissé időigényes, de a színek variálásával látványos dekorációt kapunk.

Korongfüzér

Akinek van otthon vágógépe, egyszerűen vághat különböző színes papírból egyforma méretű papírkorongokat. Két-két korongot egymáshoz illesztve egyforma távolságban ragasszunk egy hosszú zsinegre.

Pompon girlandhoz

A fotón látható módon villámgyorsan és egyszerűen készíthetők színes pomponok kötőfonálból; díszítéshez és girlandhoz is felhasználhatók.

Papírspirál

Négyzet vagy téglalap alakú színes papírlapból vágjunk csigamintát! Minél vékonyabb csíkokat vágunk, annál látványosabb lesz a spirál forma.

Színes függődísz, mennyezetre

Sok-sok színes papírcsík összevarrva. Csak varrógéppel érdemes nekilátni, bár így sem mondható kétperces műveletnek. Látványos dekoráció.

Fotók: AlpaMom, Whisker Graphics, Make a Birthday Wish, U-Create, Oh Happy Day, Babble

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenegy =

hirdetés