Nem kell nagy beruházás ahhoz, hogy környezetünket szebbé varázsoljuk. Miért érdemes az évszakokhoz öltöztetnünk otthonunkat?

Minden otthonnak megvan a maga stílusa, elrendezése, hangulatvilága, ezek együttesen egy viszonylag állandó, megszokott, nekünk tetsző környezetet biztosítanak. Saját terünk azonban él velünk, és kapcsolódik mindenhez, ami körülöttünk történik, ezért van az, hogy olykor igényünk van változtatásokra, újításokra.

Szerencsések vagyunk, mert megtapasztalhatjuk mind a négy évszak gyönyörűségét; a virágos és üde tavaszt, a lenge nyarat, a csodálatosan színes őszt és a zúzmarás telet.

Bár teljesen természetes számunkra ez a körforgás, mégis újra és újra várjuk, köszöntjük és csodáljuk az új évszakot. Ajtó- és ablakdíszt cserélünk, balkonládáinkba új növényeket ültetünk, a terítéshez másik étkészletet választunk, még függönyeinket, díszpárnáinkat is átöltöztetjük.

Szükséges-e az évszakokhoz öltöztetnünk otthonunkat?

· A dekorációktól lesz egy lakás hozzánk illő, személyes, és ha mi képesek vagyunk a természet szépségeit meglátni, és azokat magunkhoz közelebb hozni, akkor érezni fogjuk a harmóniát kint és bent egyaránt.

· A városi létben másként érzékeljük az időjárás és a természet változásait, mint vidéken, ahol az évszakok az aktuális munkákat, tennivalókat is meghatározzák. Falun minden természetközelibb, a városi emberek a természet szépségeit a dekorációs lehetőségekkel tudják megjeleníteni környezetükben.

· Az évszakok változását a gyermekek is mindig örömmel fogadják, szinte ösztönösen megtalálják mindegyikben a szépet, a kedveset. Automatikusan nyúlnak virághoz, gesztenyéhez, tobozhoz, és már meg is álmodták, mit készítenek belőle, ha hazaértek.

· Ha környezetünkkel is hangolódunk az évszakra, az mindig egyfajta békét, megnyugvást, elfogadást is jelent, benne tart bennünket a mában, a mostban.

· Nem kell nagy beruházás ahhoz, hogy otthonunkat szebbé varázsoljuk. Egy-két színben megfelelő gyertya vagy mécses, hozzá illő szalvéta, asztali futó, néhány toboz vagy bogyós ág, és máris kész az ünnepi asztal. Az esztétikus, szeretgetett otthonban kellemesebb az együttlét, meghittebb a beszélgetés.

Itt az ősz, már igazán, egyre színesebb és gazdagabb, induljunk ágakat, leveleket, virágokat, terméseket gyűjteni, és díszítsük fel otthonunkat!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 1 =

hirdetés