Természetes és illatos karácsonyfadíszek narancshéjból. A maradékból kandírozott narancsot készíthetünk

A narancsnak – a belső hártyás részét leszámítva – minden része hasznosítható. Ha frissen facsart narancslevet készítünk, a héját ne dobjuk ki, karácsony előtt illatos díszeket készíthetünk belőlük. Sütemény kiszúróval tetszőleges formákat vághatunk ki a negyedelt héjból – előtte a belső fehér hártyát távolítsuk el -, a maradékból pedig kandírozott narancsot készíthetünk. Ha kandíroznánk, az egész narancsot alaposan sikáljuk meg, de a legjobb, ha kezeletlen narancsot használunk fel erre a célra. Hurkapálcával vagy erős szívószállal tudunk szabályos lyukat szúrni a kivágott formákba. A díszek kiszáradnak, de a formájukat megtartják; a második naptól érdemes szobahőmérsékleten nehezék alatt alatt szárítani egy napig, így nem pöndörödik a narancshéj. 

narancshej_diszek3

Maradék narancshéj vízbe áztatva. Kandírozott narancs készül belőle

narancshej_diszek5

narancshej_diszek6

narancshej_diszek7

narancshej_diszek8

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − 3 =

hirdetés