Gondolatébresztők. 10+1 megerősítés

 

Foglalkozz magaddal többet, másokkal kevesebbet.

Magadhoz (mindenségedhez) mérd magad, ne másokhoz! Értékeld az eddig megtett utat, csak te ismered pontosan. Tanulj meg képességeidhez, teljesítményedhez mérten elégedett lenni!

Állj ki azért, amit fontosnak tartasz, valós értékek mentén kapcsolódj dolgokhoz, emberekhez, s ehhez tartsd magad. Így maradhatsz tiszta és egyenes. 

Tiszteld, aki vagy – ne másoktól várd el!

Ne bánts senkit érdemtelenül! Szavaid, tetteid elsősorban téged minősítenek.

Ha méltatlanság ér, jogod van bírálni, véleményt formálni, haragudni is. Ha bánt valami, ne fojtsd magadba, add a másik tudtára! Áll ki magadért, de szeretettel oldd fel a benned dúló érzelmi vihart, mert mérgez. Tanuld meg féken tartani, kezelni a negatív érzelmeket – keresd a pozitív megerősítéseket! Amikor nyugodt vagy, az érzelmi középpontodban vagy – ilyenkor vagy igazán önmagad.

Az élet nem igazságos. Ne harcolj túlerővel szemben! Nem gyávaság – nincs értelme, rámehetsz. Ahol támadnak, ott nincs dolgod, ne hagyd magad méltatlan helyzetekben.

Keresd a megfelelő emberek társaságát – kerüld a kiegyenlítetlen, érzelmileg lehúzó kapcsolatokat.

Problémáidat ne terheld azokra, akiket nem érdekel, akik nem tudnak és nem is akarnak segíteni. 

Időnként állj meg és tudatosítsd: min kellene változtatod az életedben? Nézd meg, nem vállalsz-e túl sokat túl kevésért. Amiben nincs egyensúly, azzal van dolgod. 

Gondold végig, mennyi időt veszel el a szeretteidtől azért, hogy másra, másokra fordítsd? Az egymásra fordított idő a szeretet igazi mértéke. Megérint ez a gondolat? Ha fáj, vizsgáld felül szeretetkapcsolataidat, s bennük magadat.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 8 =

hirdetés