Tisztítsd meg a gondolataidat, táplálkozz okosan, mozogj a szabadban, öleld meg a fákat…! Hogyan tudod növelni az energiaszinted?

Energiaszintünk a nap folyamán változik. Bizonyos hatások révén szinte szétvet minket az életerő, de az ellenkezője is igaz; történik valami, aminek folyományaként erőteljesen le is gyengülhet az energiaszintünk. Nem mindegy, hogy az energiáinkat tápláljuk is, vagy csak használjuk. Érdemes figyelni az energiaforrásokra és mindarra, ami az energiát elvonja tőlünk. Rengeteget számít a táplálkozás és a sport, ráadásul ezek fizikailag is karban tartanak! Nagyon fontos a gondolatok szintje is, itt kezdődik minden.

Milyen gondolatok munkálnak benned? Milyen gondolatokkal táplálod az érzelmeidet? Mit kommunikálsz mindebből a környezeted, a külvilág felé? Biztosan hallottál már a gondolatok teremtő erejéről. A szavaknak kimondottan varázserejük van!

Hogy az energiáidat kontrollálni tudd, első lépésként próbálj rendet tenni a fejedben! Próbálj elhessegetni minden negatív gondolatot, időnként csendesedj el, meditálj, relaxálj egy jót! Közösségi, vezetett meditációra is bejelentkezhetsz; segítséggel könnyebben eljuthatsz a mágikus alfa állapotba, ahol a tested és a lelked is csodásan érzi magad. Az egészséges életmód nálam ezen a szinten kezdődik.

kitty

Ha sikerült kiüríteni a fejedből a negatív gondolatokat, ügyelj arra, hogy ne halmozódjanak fel újra rövid időn belül! Válogasd meg a szavaidat is. Vedd körbe magad pozitív megerősítésekkel: szép képekkel, kedvenc zenékkel…bármivel, amit szeretsz, ami motivál.

“Nincsen semmi baj…”

“Az a baj, hogy…”

helyett mondd inkább ezt:

“Minden rendben…”

“Az a helyzet….”

Nekem sem volt egyszerű változtatni, de megtettem; hiszek a szavak teremtő erejében, ezért különösen ügyelek a pozitívan kommunikációra. Próbáld ki! Meglátod, csodás eseményeket vonzol az életedbe!

A másik fontos dolog, amivel energikusabbá tehetjük magunkat: a táplálkozás.

Azon belül is a legfontosabb, hogy milyen alapanyagokat választunk. Rengeteg irányzat és diéta létezik, sokan mégis nehezen tudják eldönteni, hogy melyik lenne igazán jó nekik. Próbálkoznak. Ha valami nem vált be, kipróbálnak egy másikat, majd egy újabbat…

Nem létezik ún. egyendiéta, ami mindenkit csúcsformába hoz. Nem vagyunk egyformák. Ha komolyan gondolod az életmódváltást, és olyan étrendet szeretnél, ami nemcsak a fogyásban segít, de az energiáidat sem csapolja meg, keress fel egészségmentort, aki képes személyre szabottan beállítani a táplálkozásodat.
Olyan szakembert válassz, aki figyelembe veszi egyéni sajátosságaidat, hormontípusodat és táplálkozási típusodat. Kérj tőle élelmiszerlistát, amin egyértelműen láthatod, mely ételekkel tudod magadat tuningolni, mely ételek hatnak rád semlegesen, s melyeket kell a jó energiaszint megtartása érdekében elkerülnöd.

Általánosságban elmondható, ezért érdemes figyelni rá: nem szabad bedőlni az ígéretes, hangzatos reklámszlogeneknek, hívószavaknak! Ha egy termékcsomagoláson azt olvasod: fitness, ne ösztönözzön azonnali vásárlásra. Tudatosítsd magadban, hogy ez a fogalom nem feltétlenül azt takarja, amire gondolsz, amire valójában szükséged van. (Attól, mert a nevében fitness, még lehet benne cukor, glutén, tej, szója stb.)

A valódi ételeken nincs lista az összetevőkről, sem hangzatos kijelentések arról, mennyire jót tesznek önnek. A valódi ételek nem állnak el sokáig, és azt teszik, amit minden élő dolog, ha megölik vagy leválasztják a gyökeréről: megrothadnak. David B. Agus

Mozgás: a szívem csücske, lételemem!

Egyik előző írásomban már meséltem arról, hogy nálam sem volt ez mindig volt ez így.

Szó szerint én voltam a legrosszabb futó tizedikes koromban a középiskolában. Aztán életmódot váltottam és megszeretettem magammal a mozgást, már az elsők között futottam be a célba. Volt, hogy külön kértem: fussunk testnevelésórán. Az osztálytársak nem mindig díjazták, de én imádtam, hogy az iskolában is megvan a lehetőség a feszültség levezetésére. Hogy egy kis halál után újjászületve folytathassam a napot. Fantasztikus érzés!
A képen a cikk szerzője, Kitty látható

A képen a cikk szerzője, Kitty látható

Engem legjobban a szabadtéri futások varázsolnak el. Vannak, akik este szeretnek futni a nap levezetéseként. A lényeg, hogy sportolj, s ha teheted, a szabadban.

Bizonyára hallottál az elektroszmog fogalmáról. Az elektroszmog az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzás, amelynek egészségkárosító hatást tulajdonítanak, és így azt – a szmoghoz hasonlóan – egy olyan szennyezési formának tartják, ami ellen védekezni kell. Nyilván ezt sem tudjuk kivédeni, de amikor csak teheted, menj ki a szabadba és töltődj! Ahelyett, hogy átveszed a sok modern gép negatív rezgését, töltődj fel pozitív energiával.

pexels-photo-1

Ölelj meg fát és repess a boldogságtól!

Ha megérintesz, megölelsz egy fát, energiával töltődsz fel. Feltölt, akár az áram az akkumulátort. A növények erős pozitív aurával rendelkeznek; a fák különösen. Azonnal érezheted, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. Meggyőződésem, hogy egy fa energiája jótékonyan hat: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget… Ha nem hiszed, próbáld ki!

A fák energetikai tere állítólag április és október között a legerősebb. Ez megkönnyíti a városi ember dolgát, hiszen általában e két hónap közé esik a nyári szabadságok ideje is. Ilyenkor nap mint nap használhatod az ingyenes frissítő energiát.

Ha van otthon fád, vagy erdő közelében laksz, természetesen sokkal több alkalmad nyílik erre a sajátos terápiára. Ha teheted, naponta egyszer ölelj meg egy fát, vagy legalább dőlj a törzsének teljes testeddel. Ha ez nehézségbe ütközik, akkor oszd be az idődet úgy, hogy csak fél órácskát is, de hetente legalább kétszer-háromszor kerülj egy fa közelébe. Egy-egy ilyen ölelő érintés minimum tíz, de inkább húsz percig tartson. A sietős városi emberek számára ez elviselhetetlenül hosszúnak tűnik, de csak addig meg nem próbálták. Szép megtermett, egészséges fákat keress! Öleld át a törzsét, a homlokodat támaszd neki, csukd be a szemed, és érezd, ahogyan átveszi a tested a fa energiáját. Tökéletes énidő!

Szántai Zsolt gondolataival búcsúzom:

A tested azért van, hogy szolgáljon téged. Ha azt akarod, hogy jó szolgád legyen, bánj vele úgy, mint a legdrágább kincseddel. Ne rabszolgatartó legyél, hanem jó gazda, hálás és hűséges lesz hozzád.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 + 20 =

hirdetés