Hogyan tarthatjuk frissen a vágott virágokat? 18 látványos virágkompozíció

Virágokkal minden évszakban dekorálhatjuk az otthonunkat, télen különösen üdítő a látványuk. Korábbi összeállításunkban a legszebben virágzó szobanövények közül mutattunk be néhányat, ezúttal vágott virágokból készített látványos kompozíciókat mutatunk.

Van néhány bevált praktika arra, hogy a vágott virágok idő előtt ne hervadjanak el. A baktériumok elszaporodását kell meggátolni, illetve a tápanyag-utánpótlást biztosítani.

A váza, a vázának használt edény mindig legyen tiszta! Használat után alaposan mossuk el.

A virág szárát ne egyenesen, hanem ferdén vágjuk, több vizet tud a növény felvenni!

A virág levelek ne érjenek a vízbe!

Néhány virág a hideg vizet kedveli (a hagymás növények főleg), de a legtöbb virág számára a langyos, enyhén meleg víz a megfelelő.

A vízbe tegyünk cukrot és ecetet – meghosszabbítja a virág élettartamát! Egy liter meleg vízhez 3 evőkanál cukor és 2-3 evőkanál ecet javasolt.

A vizet rendszeresen, naponta, kétnaponta cseréljük.

A vízbe porrá tört aszpirint is tehetünk, hosszabb életű lesz a növény.

Tartósítószert is beszerezhetünk a virágboltban, de ez csak néhány növénynél válik be.

hirdetés 

hirdetés 

hirdetés 

hirdetés 

Ételfestékkel színezték a vizet

A képeket a Pinteresten válogattuk. Még több virágos kompozíció és virágdekoráció itt látható >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − nyolc =

hirdetés