Hulladék históriák – klímanó történetek. Mesekönyv a szelektív hulladékgyűjtésről

A Hulladék Históriák – klímanó történeteket 5-12 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. A könyv a mese nyelvén szól a gyerekekhez a szelektív hulladékgyűjtésről, mindennapos kalanddá téve egy egyébként kötelességszagú, ám környezettudatos viselkedésformát.

A könyv ősi tudáson alapul: minden él, minden egy, és minden mindennel kommunikál. Ez fejeződik ki a könyv alapgondolatában is, mely így hangzik el a mese elején: mindennek, ami itt a Földön létezik, van egy kis manója, ami mindent tud a saját rábízott feladatáról. Így születtek meg a szelektív hulladékanyagokat gyűjtő és újrahasznosító manók, a klímanók, akik kalandjaik során mesélnek a gyerekeknek arról a világról, ahol a szemét alapanyaggá, hulladékká válik, ahol a Földünk egyre tisztább és szebb…

Papír Apó, Pille Panni, Komposzt Karcsi, Fém Frici, Üveg Néne, Fiola Fióna és Klímanó Kapitány mindennapos kalandjába kapcsolódhat be az olvasó, szülő és gyerkőc egyaránt. A könyvhöz készült egy folyamatosan bővülő, ingyenesen letölthető Játékötlettár >>

Terveinkben szerepel a mesekönyvhöz tartozó, kiegészítő szemléltető eszköztár kiscsoportos (otthoni vagy iskolai, óvodai) foglalkozásokhoz, ingyenesen letölthető óravázlatok, egy társasjáték megalkotása.

Elkészült a könyv angol fordítása, most van lektorálás alatt, tervezzük a külföldi megjelenést, illetve a német nyelvre való fordítás is folyamatban van.

A szerzőről

Bálint Mariann

Bálint Mariann illusztrátor és pedagógus. Akkor a legboldogabb, ha az élet nagy kérdésein töprenghet, és minden nap rájöhet, hogy az életet a szeretet és a rend tartja fenn. Ezeket a felismeréseket próbálja visszatükrözni a papíron.

A Hulladék Históriák meséjét és illusztrációit 2013-ban készítette, magánkiadásban jelent meg

 

A könyv adatai

Cím: Hulladék Históriák – klímanó történetek | Mesekönyv a szelektív hulladékgyűjtésről

Oldalszám: 68

Kötés: puhakötés, műanyag borítás nélkül

Papír: 100% újrahasznosított papír

Melléklet: matricás oldal a klímanókkal

Megrendelhető a www.lucifairyworks.com oldalon

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + kilenc =

hirdetés