Rajtad is múlik, hogy milyen a világ… Az élet dicsérete versben, képekben Olvasónktól

jermendyeszter6

Jermendy Eszter

– A festészet elkötelezett híveként és művelőjeként, egy honlapon – és néhány nap óta egy Facebook oldalon – osztom meg a környezetemmel az alkotásaimat, a gondolataimat, melyek, azt hiszem sok közös vonást hordoznak a ti posztjaitokkal. Nagy csodálattal tölt el a természet, és azt gondolom, hogy mi emberek sokat tehetünk azért, hogy ezt a világot, az életet szebbé és vidámabbá tegyük. Mindig nagy örömmel tölt el, ha emberekkel beszélgetést kezdeményezhetek ennek kapcsán, ha elérhetem, megszólíthatom őket – írta nekünk Eszter. 

Körülnéztünk nála. Eszter rajzol, fest, fotóz és ír – kifinomult lelki érzékenységgel szemléli a világot. Az összeállítás végén található videóban a hangját is hallhatjátok – egyik versét mondja el. 

Néhány gondolat az egyik írásából.

jermendyeszter7(…) Szomorúsággal tölt el, hogy sok ember mások leigázására és manipulálásra használja a pénzt. Hogy nagy vagyonnal rendelkező emberek számára az egyetlen értékmérő szinte csak a pénz, mindent ahhoz viszonyítanak és rendelnek. (…)

A pénz hiánya sok fájdalmat és szenvedést tud okozni, de a pénz túlértékelése is szörnyű, társadalmilag romboló hatású. (…) Miért küzd olyan elszánt erővel és makacssággal érte az ember, még akkor is, amikor már megvan mindaz, amit el kívánt érni? (…) Oly sokszor nyomon követhető az anyagi sikerekkel járó morális süllyedés.

A gazdagság szó használata nem helyes a nagy vagyonnal rendelkező emberek leírására. A világ gyakran mégis őket tekinti az irigylésre méltó szerencsés kiválasztottaknak.

Mi, emberek egymásra vagyunk utalva, és mindannyiunknak nagyon nagy felelőssége van abban, hogy milyen ez a világ. Ha választanom kellene a lottóötös vagy egy olyan környezet között, ahol szerető, jóindulatú, segítőkész emberek vesznek körül, gondolkodás nélkül az utóbbit választanám. (…)

 

jermendyeszter

jermendyeszter2

jermendyeszter3

jermendyeszter4

Jermendy Eszter Facebook oldala >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

hirdetés