Pörgesd fel a munkakedved! Közérzetjavítók az irodánkból

Felnőtt életünk jelentős részét munkával töltjük. Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy a munkahelyét a saját ízlésére formálja, kedvére dekorálja – az irodai vagy alkotómunkát végzők ilyen szempontból el vannak kényeztetve, bár hivatalokban, céges irodákban sem szabad túlzásokba esni, de van, ahol semmilyen személyes tárgyat nem tűrnek meg. Pedig a környezet kihat a munkakedvre; általában igaz, hogy szép helyen jobb dolgozni, jó, ha olyan tárgyak, holmik vesznek körül, melyeket szeretünk. Tegnap írtam a burnout szindrómáról – nem állítom, hogy a munkakörnyezet otthonosabbá tétele biztos módszere a kiégés megelőzésének, de az biztos, hogy kedvezően befolyásolja a közérzetet.

Mi van a közelemben, amikor az Életszépítők Magazint szerkesztem? Mutatok pár dolgot – ezek mind feldobják a hangulatomat. 

Amikor az irodában vagyok, asztali gépen dolgozom, egyébként a laptopot használom, ha cikket írok vagy képet szerkesztek. Szeretem, ha rend vesz körül – rengeteg irat, számla képes felhalmozódni pár nap alatt, ezért a rend nem mindig jön össze, s amikor már nagyon zavar a papírkupac, szertartásosan rendet vágok, rendszerezek, mappázom, iratmegsemmisítek.

Szeretem a munkahelyen is a színeket, a növényeket, az illatokat, a különleges tárgyakat is… szerencsés vagyok, mert az iroda engem tükrözhet. Nem rideg, inkább otthonos. Fontos, hogy a munkahelyemen is legyenek könyvek meg mindenféle jófajta médiatermékek. Nem mintha munkaidőben lenne időm olvasgatni…mégis, jó érzetet ad.

Egy ideje tudatosan figyelek a folyadékbevitelre, 8.30-16.00 óra között 1-1,5 liter szűrt vizet megiszom, nagyon jót tesz! Mintha kisimítaná az arcbőrt (lehet, hogy placebo-hatás?), és most már érzem a folyadékhiányos állapotot, ha nincs meg a napi adag. 

A laptop mellett látható kétféle dobozos üdítő, a TranQuini a héten termékmintaként érkezett. Állítólag jó a munkahelyi stresszre, olyan tea – hivatalosan funkcionális üdítőital -, ami nem pörget fel, hanem lenyugtat. Tesztüzemmódban vagyok, megittam ma két dobozzal, s nem tudom, ennek köszönhető-e, de per pillanat teljesen nyugodt vagyok. A relaxteáról érdemes tudni, hogy természetes gyógynövény keverékből – citromfű, kamilla, levendula – és zöld tea kivonatból készült, természetes teanint tartalmaz és B12-vitamint, ami hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához (magyarul lenyugtat, ellazít). Egyetlen szépséghibája számomra, hogy enyhén szénsavas. Nem rajongok a szénsavas üdítőkért. Nehezen meghatározható íze van, érződik benne az áfonya sürítmény (kék dobozos) és az almakivonat (zöld dobozos), de a gyógynövények íze is. 

A könyvespolcon a fiam egyik autója – megkaptam tőle ajándékba.

Az általam tervezett feliratos bögrék egy része megtalálható dekorációként az irodában. Most éppen ezek. A Green Bazaarban kaphatók >>

Törpeszegfű – pazar színe van.

Rózsa az otthoni kertből. A háttérben a színátmenetes fedeles üvegbögrék láthatók – szeretem a színeit. Nem az összeállítás miatt kerültek az íróasztalra, napok óta itt díszelegnek. Itt rendelhető >>

Családi fotóból is van pár a közelemben. Ezen a képen a fiacskám látható (meg én), öt éve készült. Ekkoriban indult az Életszépítők Magazin, a fiam 2,5 éves volt.

Fiamék az iskolában az idei anyák napjára újság címlapot készítettek a tanító nénijük segítségével. – Az én anyukám a legeslegjobb a világon, mert szeret alkotni. Ezt írta – meglepett és meghatott, hogy ezt gondolja rólam. A feliratot javította, úgy látom, hogy eredetileg az Életszépítőkről szeretett volna valamit írni :) 

Mutatom, honnan tudjátok letölteni az Anyák Lapja címlapot; megtaláljátok Apák Lapja, Mamák Lapja és Nagyik Lapja változatban is a tanulasforradalma.hu weboldalon >>

Falinaptár motivációs idézettel. A májusi üzenet: Nem lehet minden nap jó, de lehet jó minden napban.

Szeretem a bohém tárgyakat.

A csokit.

Mini parfüm is van a számítógép közelében.

A szív forma régóta kísért – nagyon gyakran jelenik meg valamilyen formában, véletlenszerűen. Szív formájú kavicsokból is van jó néhány, az irodában is van pár, amit jártamban-keltemben találtam.

Szeretem a formabontó dolgokat is. Például ezt a kocka-gyűrűt, amire a Rongybabában tettem szert.

Állítólag az irodista nők munkaidőben előszeretettel manikűröznek. Na persze… Két-három hete nincs lakk a körmömön, mert sem időm, sem kedvem nem volt a lakkozgatáshoz. Na de majd most! Ideálisak a körülmények. Szerda van, 12 óra 6 perc, már csak 4 óra és letelik a munkaidőm.

Végezetül mutatok egy pasis irodát – annak is egy látványosabb részletét. A férfiak másként szeretnek dekorálni! :)

Fotózd le az íróasztalod!

Elégedett vagy a munkahelyi környezeteddel? Mennyire tükröz téged? Ha küldenél róla fotót, a szerkesztoseg[kukac]eletszepitok.hu e-mail címre továbbíthatod. Ha érkezik elég kép, név és munkahely megnevezése nélkül közzétesszük.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenkilenc =

hirdetés