Kettő az egyben dekorötlet: karácsonyfa ágakból, egyszerű fém dobozból elegáns, dombormintás kaspó

A fotón látható nyolcvan centi magas karácsonyfát kertjéből gyűjtött ágakból készítette Olvasónk, Ilona. A formás fát dekoratív edénybe állította, a míves kaspó eredetileg egy közönséges fém doboz volt, kézzel rajzolt dombormintával, festékkel, wax-szal kapott tetszetős küllemet. A fáról még hiányzik a fényfüzér, de enélkül is látványos, s nem mellékesen alacsony költségvetésből megvalósítható DIY-ötlet.

Ilona egy kerti bokorról gyűjtött vékony ágakat, egy vastagabb faágat választott szárrésznek, ezeket fehér spray-vel lefújta – ettől lett a fa szürkés. Ragasztópisztollyal rögzítette a szárhoz az ágakat – nem egészen egy nagy ragasztórudat használt el hozzá.

A konzervdobozt fekete akrilfestékkel alapozta. Száradás után gélpaszta tollal rajzolt rá indamintákat, majd fémes hatást keltő glamour metál akrilfestékkel és ezüst viaszpasztával érte el az antik hatást. (A glamour metál festéket ún. szárazecset technikával kell felvinni a felületre, a waxot pedig szivaccsal vagy ujjbeggyel dörzsölve.)

A konzervdoboz megtölthető bármilyen kéznél lévő anyaggal, sóval vagy apró kaviccsal, az oázis is megtart egy kisebb fát – akár gipszbe is állítható. Ha kültéri dekorációnak szánjuk, arra kell ügyelni, hogy legyen súlya, ami ellenáll a szélnek. 

Ötletes, látványos, stílusos karácsonyi dekoráció – a hagyományos karácsonyfa is kiváltható vele.
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + nyolc =

hirdetés