Inspiráló megoldások kerti zuhanyzóhoz

hirdetés

Nincs üdítőbb, mint kánikulában frissítő zuhanyt venni, főleg, ha ezt a szabadban – saját kertünkben – tehetjük meg.

A legtöbb kertben van öntözőcső, ami – a zuhanyra kötve – akár tusolásra is használható; a csőben a víz felmelegszik, így nem kell jéghideg vízben tusolni. Nem feltétlenül kell elkülönített zuhanyzórészt kialakítani, leszúrható, állványos kerti zuhany bárhol elhelyezhető a kertben.

Fotó: SweetPaul

Hasznosítsuk a Nap melegét!

Fotó: Interimoo

Ha többször és többen használnánk a zuhanyt, célszerű tartályban gyűjteni a vizet; kánikulában akár 50 liter melegvizet is nyerhetünk, ami hideg vízzel keverve többszöri frissítő zuhanyozáshoz elegendő. A tartályos kerti zuhanyozók vízhőfokát keverőcsappal szabályozhatjuk.

Szolár zuhanyzók is kaphatók. Napsütéses időben pár óra alatt felmelegszik a zuhanytestben lévő víz.

Telepítése egyszerű; a kerti csaphoz használt locsolócsövet gyorscsatlakozó egység segítségével csatlakoztathatjuk a tusolóhoz.

Ha fix kerti zuhanyt szeretnénk, tervezzük meg a helyét – a tartályt napsütötte helyre célszerű tenni. Egy egyszerű – standard méretű csatlakozóval ellátott – acélhordót is beállíthatunk vízgyűjtőnek; a tartályból csatlakozóegység segítségével vezethetjük a locsolócsövet a tusolóhoz.

Néhány látványos megoldás

Fotó: Casita
Fotó: Roger Davies
Fotó: uniform design
Fotó: Homedit
Fotó: Homedit
Fotó: Homedit
Fotó: Homedit
Fotó: Houselogic
Fotó: Vebidoo

 

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni az oldalon egy cikkel, a munkáddal vagy saját alkotással, írj a szerkesztoseg@eletszepitok.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
1 hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés