Krémes kókuszlikőr házilag
Ez a házi kókuszlikőr finom krémes állagú – elkészítés után lehűtve azonnal fogyasztható, de érdemes 3-4 hétig a hűtőben tartani, így az ízei jól összeérnek.
Hozzávalók kb. 1 liter kókuszlikőrhöz
15 dkg kókuszreszelék
6 dl tej vagy 3,5 dl tej + 2,5 dl kókusztej
3 dl 20%-os főzőtejszín
1 tubus sűrített tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 dl vodka vagy fehér rum (ízlés szerint)
Fotó: Shari’s Berries, flickr
Elkészítés
A kókuszreszeléket egy kisebb-közepes lábasban annyi tejben forrald fel, amennyi a kókuszreszeléket ellepi. Hagyd kihűlni, turmixold össze, majd szűrd át. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejszínt és a sűrített tejet, majd melegítsd össze. Nem szükséges forralni. Végül öntsd hozzá a 2 dl alkoholt és keverd össze.
Fogyasztásig hűtőben tárold.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.