Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (5. befejező rész)

Manapság, amikor egyre többen egyre ritkábban veszünk a kezünkbe tollat, amikor gondolatainkat a számítógép, az okoskészülékek billentyűzetével visszük fel a virtuális felületre, vajon mennyire van létjogosultsága a grafológia tudományának? Mi mindenre lehet következtetni a kézírásból? Lókiné Csarankó Melinda grafológus arra vállalkozott, hogy kézírásuk alapján bemutatja az Életszépítők Magazin szerkesztőit, állandó szerzőit. Mi pedig vállaltuk, hogy az elemzéseit közzétesszük.

Limpár Imre kézírásának elemzése

A vizsgálat menete

Mivel az iratot elektronikusan kaptam, ezért a vizsgálatot szemrevételezéssel és gépi nagyítással végeztem

Megállapítások

limpárimre_profilA duktor viszonya a múlthoz és saját magához következetes. Nagyon önálló és optimista szemléletű személyiség. A mindennapokban általában közvetlen, amelyet racionális kontroll alatt tart. Gondolkodása gyors, kombinatív és analizáló, számára a részletek létfontosságúak. Alapvetően őszinte. Az alkalmazkodás számára nem mindig zökkenőmentes. Időnként öntörvényűvé válik és nagyon akaratos, véleményéhez mindenképpen ragaszkodik. Impulzív és érzékeny. Időnként érzelmileg túlfűtött is. Nagy jelentőséget tulajdonít saját magának, ezért sok figyelmet is követel személyének.

Önkifejezési igénye az idők során egyre nő. Jó lényeglátás és objektivitás jellemzi. Szellemileg friss és nyitott, valamint kíváncsi mások gondolataira, elképzeléseire. Törekvések és igények jellemzik az élet több területén is, nyughatatlan személyiség. Fokozott élményigényei vannak mind a szellemi, a gyakorlati és az ösztönterületeken is. Az én-ideál magasan az én-kép felett helyezkedik el. Szeretne kiszakadni a mindennapokból. Kényelemszerető.

Fokozottan érdeklődik az újdonságok iránt. Remek memóriája van, nyitott a tanulásra, a tudást mindig beépíti a gyakorlatba. Intuitív, ösztönös viselkedésformákat alkalmaz a gyakorlatban.
limparimre0A tradíciókat tiszteletben tartja. Hajlamos más személyeket túlzottan tisztelni, vagy legalábbis látszólag ezt közvetíti feléjük. Általában a környezetével szemben távolságtartó, pedig emberi kapcsolatokat jól tud kezdeményezni, de a határokat betartja. Figyelmes másokkal. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, amely erős megnyilatkozásokban is megnyilvánul. Küzdelemre kész személyiség, hajlamos vitahelyzeteket produkálni és konfliktushelyzeteket előidézni. Időnként türelmetlenné válik.

Munkáját nagyon szereti, olyannyira, hogy szinte eggyé válik vele, személyiségének részévé vált. Szeret tervezgetni, ez nagyobb hangsúlyt kap, mint a megvalósítás. Ha munkájában megzavarják, később ott folytatja azt, ahol abbahagyta.

Alapvetően szorgalmas, és hosszú távon is kitartó munkavégzés jellemzi. A munkavégzés során csak apró pihenőket tart. Munkájában nagyon céltudatos és magas teljesítmény-tudat jellemzi. Döntéseit gyorsan hozza. Egyértelműen sikerorientált.

Összegzés

A duktor nagyon érdekes, összetett személyiség. Optimista és pozitív személyiség, aki azonban nem fél a konfliktusoktól sem, ha a helyzet úgy hozza, akár ki is provokálja ezeket. Alapvetően erős harckészség jellemzi. Az emberek felé nyitott és kíváncsi, de csak egyirányú a nyitottság, mivel önmagát nem adja ki könnyen. Lelkében rejt sérüléseket, amelyeket a külvilágnak szánt magatartásával jól tud palástolni. A duktornak remek kommunikációs készsége van, szereti a kényelmet, olykor türelmetlen, döntéseit határozottan módon hozza meg. Úgy vélem, hogy a fentiek alátámasztják az általam megállapítottakat.

Lókiné Csarankó Melinda, grafológus

Limpár Imre – Refelxió

Érdekes tükör volt. Van, ami kifejezetten telitalálat, van, ami nagyon nem én vagyok a leírtakból, de mindenképpen tanulságos az összkép. Nagynak éreztem a szórást a telitalálat és a nagyon nem stimmel tartalmak között. Ami például a leginkább meglepő volt, hogy az írásképem alapján nem mindig sikerül betartani a határidőket. Ha valamivel nem küzdök az életemben, az bizonyosan a határidők világa. Ami szintén tanulságos még, hogy jó pár olyan mondat van egy ilyen elemzésben, ami mindenkire igaz. Például: Az önértékelés problémáit a múltjából hozza. Titkokat őriz önmagával kapcsolatosan. Összességében viszont nagyon köszönöm, mert sok gondolatot ébresztett bennem a jellemzés. Ami pedig tényleg izgalmas, hogy a 22-24 éves kori énemre sokkal nagyobb mértékben igaz a leírás.

Ha szeretnétek magatokról grafológiai elemzést, Melindával az alábbi e-mail címen vehetitek fel a kapcsolatot: grafomelinda@freemail.hu

Sorozatunk további részei…

grafológia

…a képre kattintva olvashatók

hirdetés
1 válasz
 1. Lókiné Csarankó Melinda
  Lókiné Csarankó Melinda says:

  Kedves Imre!

  Köszönöm a visszajelzését!

  Véleményére reagálnék az alábbiakban. A grafológia szerint a pontosságot a kis i betű jelzi, illetve az arra kitett pont. Minél pontosabban az i szára fölé van kihelyezve, annál inkább precízebb a duktor. Mivel Önnél ez nagyon előreszalad, az azt jelzi (és más jelek is), hogy nagyon kapkod, siet a pontosság érdekében. De ha Ön a kapkodás, sietség ellenére is pontos tud maradni, akkor elnézését kérem.
  Az általánosságokkal kapcsolatban annyit reagálnék, hogy először az írás térszimbolikáját vizsgálom, amely még csak általánosságokat “mond” el az adott személyről. Ahogy rátérek a szövegtömbre, annak apróbb részleteire (szavak, betűk), úgy válik az elemzés egyre személyesebbé, egyre inkább megmutatkoznak az intim részletek. Olyan ez, mint egy párkapcsolat kibontakozása. Minél közelebb kerülünk a másikhoz, annál többet mutat meg magából.
  Mivel egykori tanárom szemléletét követem, így azt vallom, hogy egy jel nem jel, mindig több jel együttes megléte esetén vállalom megállapításaimat. Nagyon örülök, hogy az elemzésem gondolatokat ébresztett Önben, úgy vélem, hogy a grafológiának ez is egy feladata, segítség az önismeret útján. További szép napot kívánok: Melinda

  Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =

hirdetés