Bakancslista Magyarország. Az első élményközpontú hazai útikönyv 777 látványossággal, nevezetességgel, túraútvonallal

A Bakancslista – Magyarország, az első kifejezetten élményközpontú hazai útikönyv. A Scolar Kiadó gondozásában megjelent, gyönyörűen illusztrált, ismeretekben és praktikus információkban gazdag kötet páratlan ötletekkel szolgál, ha csak egy rövid kiruccanásra, hétvégi kirándulásra vagy akár hosszabb országnézésre vágynánk.

Kocsis Noémi  újságíró, író, szerkesztő 777 izgalmas hazai úticélt bemutató könyve a szokásos, tájegységenkénti tagolás helyett különböző élménytípusokat kínál. Ad ötletet elvonulásra, vérpezsdítő szórakozásra, kulturális programokra, gasztronómiai élvezetekre, de az is megtalálhatja a számítását a 360 oldalas kötetet lapozgatva, aki történelmi nevezetességeket, változatos túraútvonalakat keres. Hol érdemes naplementét nézni, lábat áztatni, pipacsmezőben sétálni? Merre induljunk, ha medvét etetni vagy éppen tehenek között golfozni támadna kedvünk? Barlangban aludni, baltát hajigálni, bájitalt keverni… Kocsis Noémi kifogyhatatlan az ötletekből, egyúttal segít friss szemmel nézni saját környezetünkre, rámutatva, hogy adott esetben a Duna-parton villamosozni vagy egy jót lángosozni is hatalmas kaland!

„Lehet ezt a könyvet egyfajta „országregényként” olvasni, hiszen tele vagyunk legendákkal, történetekkel, hősökkel. Lehet leltár, hogy rácsodálkozzunk saját gazdagságunkra. Ám a leghasznosabb talán akkor lesz, ha ötleteket merítünk belőle, majd némi elemózsiával a tarisznyánkban és nagy adag kíváncsisággal a lelkünkben nekiindulunk Magyarországnak” – írja könyve előszavában a szerző.

A könyvet lapozgatva rájövünk, hogy a belföldi nevezetességek éppúgy lenyűgözőek és hívogatóak, mint a külföldi utak. Az úti célok összeállításánál az újságíró szerző igyekezett a különböző
tájegységekre egyenlő hangsúlyt fektetni, és felhívni a figyelmet hazánk kevésbé ismert látnivalóira éppúgy, mint a közismert nevezetességek rejtett titkaira. A könnyebb használhatóság kedvéért pedig a tárgymutató segítségével hamar megtalálhatjuk és egy csokorba gyűjthetjük az egymáshoz közeli látványosságokat, így alaposan feltérképezhetjük az általunk kiválasztott helyszínt és környékét.

 

Kocsis Noémi: Bakancslista – Magyarország 777 lenyűgöző hazai kaland és úti cél

Scolar Kiadó, 2020, 360 oldal, 170 x 227 mm, keménytáblás, védőborítóval

További információk, fotók, részletek a könyvből >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =

hirdetés