Kreatív adománygyűjtés. Nemes ügyet szolgál a téglákból épített paraván Prága belvárosában. Van, aki festi, van, aki megveszi

Segíts másoknak! Légy önmagad! Ne veszítsd el a reményt! Élj a mában!

Sok más felirat mellett ezek olvashatók a jellemzően turisták által festett, dekorált téglákon Prága belvárosában. A Vencel tér környéki sétálóutcában a színeivel hívja fel magára a figyelmet a különleges installáció, ami nem más, mint egy több ezer téglából felépített paraván. Bárki festhet egy téglát a kiállított darabok mellé. Rengetegen élnek a lehetőséggel, főleg azok, akik turistaként a cseh fővárosba látogatnak. A látványos és kreatív akció ráadásul jótékony ügyet szolgál:

szociálisan hátrányos helyzetűeket, kiemelten az értelmi fogyatékkal élők társadalmi integrációját támogatják a bevételből, a védett-támogatott lakhatás, a munkahely-teremtés, terápiás műhelyek létesítésének elősegítésével.

2000 óta minden éven sor kerül a kreatív adománygyűjtésre Prága belvárosában; májustól szeptemberig láthatók a téglaparavánok a fővárosban és még 20 cseh városban. Az elmúlt 18 évben mintegy 256 ezren támogatták a különleges kezdeményezést – olvasható a helyszínen kapott szórólapon.

A támogatók téglát kapnak. A kidekorált téglák megvásárolhatók, hazavihetők, de sokan hagyják a helyszínen kiállítási darabként. A világ számos pontjáról láthatunk alkotókat.

A kampány weboldala: www.beneficialbrick.org

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × három =

hirdetés