Miniatűr sziklakertek: kövirózsák kaspóban

Nagyobb méretű virágkaspóban vagy edényben miniatűr sziklakerteket alakíthatunk ki, pozsgás növényeknek (szukkulenseknek) tökéletes élettere. A földet mohával, kövekkel apró kavicsokkal takarhatjuk; a dézsakertek látványa megragadó, télen-nyáron gyönyörködhetünk bennük.

Mohát erdei kirándulás alkalmával gyűjthetünk, esztétikus talajtakaró. Naponta, kétnaponta spricceljük, hogy ne száradjon ki.

A minimális vízigényű kövirózsák könnyen szaporíthatók, szerény igényű, változatos formában megjelenő növények. Érzékenyek a túlöntözésre, erre kell csupán figyelni, egyébként gyorsan növekednek és szaporodnak. A kis növénykezdeményeket átültethetjük anélkül, hogy különösebben megviselné őket, gyökereztetni sem kell. Nem kedvelik a tápanyagban gazdag, tömör talajt, a kevés humuszt tartalmazó, laza, jó vízáteresztő talaj ideális a számukra. A téli fagyokat is átvészelik a szabadban.

A fenti képen látható kövirózsaféle közel tíz éves – egyre nagyobb kaspót igényel. Könnyen szaporítható: kisebb edényekbe ültessük az anyanövényről levágott hajtásokat, 2-3 centis szárat hagyva. Az alábbi két fotón átültetett növények láthatók.

kovirozsa1ny

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennégy + kettő =

hirdetés