Kerámia, lélek, varázslat: Manó Udvar a Völgyfesztiválon (Kapolcsról jelentjük 2.)

Minden évben láthatunk ún. együttműködő udvarokat Kapolcson, a Művészetek Völgye Fesztiválon. Idén tíz együttműködő udvar nyitott ki, név szerint a Kerekerdő Udvar, a Tücsök Udvar, a Csipcsiripp, a Sándor Udvar, az ArtJáró Udvar, a Cilinder Udvar, a Kari Keringője, a Kecskekő Udvar, az AnCsEsz Udvar és a Manó Udvar. Utóbbi a gyerekek és a felnőttek egyik legkedvesebb helyszíne a Petőfi utcában. Nem először láthattuk itt a Manóműhely keramikusai által megidézett a bájos mesevilágot, s vélhetően nem is utoljára. 

A Manó Udvar a www.manomuhely.hu udvara 2006 óra kínál a látogatóknak időtöltést és látnivalót Kapolcson a Petőfi u. 7. szám alatt. Bubutimár Éva és a Manóműhely kerámiáiból egy igazi Manóvilág kel életre a fesztivál alatt a kis tó partján, ahol a látogatók megpihenhetnek, mesét hallgathatnak és megkóstolhatják a házilag készített kapolcsi bodzaszörpöt. A Galambház Egyesület szervezésében az udvarban előadóművészek, zenészek, bábművészek és írók tartanak előadást.

 

“Eső vagyok – simogatlak

a hó vagyok – betakarlak

a szél vagyok – becézgetlek

vihar leszek – felemellek

 

Erdő vagyok – elrejtelek

a tó leszek – megölellek

kenyér leszek – megetetlek

a tűz vagyok – felperzsellek…”

Nyeső Mari >>

 

– A sűrűre zárt pillák mögött ott élnek mindannyiunkban, ők, a manók, varázslók, tündérek, mesebeli lények… 1994 óta álmodom és formázom őket. Az alkotómunka számomra az elemekkel való harmónia megteremtése, hiszen földből, sárból mintázom szobraimat a víz segítségével. A levegő szárítja és szilárdítja meg, a tűz dönti el, hogy megmaradhatnak-e, beléphetnek-e ezek az alkotások az emberek világába. Harminc, hatvan, kilencven centis változatban készülnek az 1000 Celsius-fokon égetett mázas kerámiák – fogalmaz Bubutimár Éva a Manóműhely vezetője.

Manók a Völgyben

A Művészetek Völgye programjai >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 3 =

hirdetés