Kerámia, lélek, varázslat: Manó Udvar a Völgyfesztiválon (Kapolcsról jelentjük 2.)

hirdetés

Minden évben láthatunk ún. együttműködő udvarokat Kapolcson, a Művészetek Völgye Fesztiválon. Idén tíz együttműködő udvar nyitott ki, név szerint a Kerekerdő Udvar, a Tücsök Udvar, a Csipcsiripp, a Sándor Udvar, az ArtJáró Udvar, a Cilinder Udvar, a Kari Keringője, a Kecskekő Udvar, az AnCsEsz Udvar és a Manó Udvar. Utóbbi a gyerekek és a felnőttek egyik legkedvesebb helyszíne a Petőfi utcában. Nem először láthattuk itt a Manóműhely keramikusai által megidézett a bájos mesevilágot, s vélhetően nem is utoljára. 

A Manó Udvar a www.manomuhely.hu udvara 2006 óra kínál a látogatóknak időtöltést és látnivalót Kapolcson a Petőfi u. 7. szám alatt. Bubutimár Éva és a Manóműhely kerámiáiból egy igazi Manóvilág kel életre a fesztivál alatt a kis tó partján, ahol a látogatók megpihenhetnek, mesét hallgathatnak és megkóstolhatják a házilag készített kapolcsi bodzaszörpöt. A Galambház Egyesület szervezésében az udvarban előadóművészek, zenészek, bábművészek és írók tartanak előadást.

 

“Eső vagyok – simogatlak

a hó vagyok – betakarlak

a szél vagyok – becézgetlek

vihar leszek – felemellek

 

Erdő vagyok – elrejtelek

a tó leszek – megölellek

kenyér leszek – megetetlek

a tűz vagyok – felperzsellek…”

Nyeső Mari >>

 

– A sűrűre zárt pillák mögött ott élnek mindannyiunkban, ők, a manók, varázslók, tündérek, mesebeli lények… 1994 óta álmodom és formázom őket. Az alkotómunka számomra az elemekkel való harmónia megteremtése, hiszen földből, sárból mintázom szobraimat a víz segítségével. A levegő szárítja és szilárdítja meg, a tűz dönti el, hogy megmaradhatnak-e, beléphetnek-e ezek az alkotások az emberek világába. Harminc, hatvan, kilencven centis változatban készülnek az 1000 Celsius-fokon égetett mázas kerámiák – fogalmaz Bubutimár Éva a Manóműhely vezetője.

Manók a Völgyben

A Művészetek Völgye programjai >>

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés