Nelli és Levi házat épít (13.) Megvan az építési engedély, kezdődhet a munka

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 12 összeállítás itt olvasható >> 

Kezdődik!

Hétfőn megkaptuk az építési engedélyt, ami onnantól számítva 15 nap múlva lesz jogerős. Beszéltünk az egyik szomszéddal. Kiderült, hogy a tulajdonostársa külföldre költözött, november óta nem is nagyon ad hírt magáról, így aztán nem tudjuk aláíratni a terveket a szomszédokkal, hogy ne kelljen ezt a két hetet kivárni. Az engedélyben vannak kikötések és feltételek, de a lényeg a lényeg: zöld utat kaptunk!

Már készül a kiviteli terv, amihez talajmechanikai szakvéleményt is készíttettünk, mert a lejtős telek miatt érdemes erre most áldozni, nem pedig később sírni, ha esetleg megcsúszik a ház. Pár módosítást, pontosítást még a héten átbeszélünk, és mire meglesz a jogerős építési engedélyünk, a kiviteli terv is elkészül, s ténylegesen indíthatjuk a munkákat.

A kertet teljesen még mindig nem takarítottuk ki, az omladozó kis ház maradványait is el kell szállíttatni – ezt erre a hétvégére időzítettünk. Várjuk a villamosművek dolgozóját, aki átviszi a villanyórát a végleges helyére, és hétvégén már tudjuk bontani a még álló falakat.

Rögtön utána kezdenénk is az alapozást – ennek egyébként már a jogerős engedély kézhezvételének napján neki lehet(ne) állni. Kis tereprendezéssel addig is tudjuk gyorsítani a folyamatot. A múlt heti ténykedésünk alkalmával kisebb baleset ért: véletlenül rásóztam a kezemre, megsérült az egyik ujjam, így a héten érdemi munkát nem nagyon tudtam végezni. (Ez legyen a legnagyobb sérülés, ami az építkezés alatt történik!)

Percekig csak csodáltam a cseresznyefát. Annyira örülök, hogy viszonylag jó helyen van és nem kell kivágni! Készítettem róla pár képet, hogy ti is megnézhessétek. Pár szomszéddal már most nagyon jó a viszony, az egyik például segített a kerti munkákban. Jövő héten, remélem, érdekesebb fejleményekről tudok majd beszámolni. Terveink szerint gyorsabban fogunk haladni, mint eddig.

Tippjeim

Ha kétkezi munkát végzel, és kezdesz fáradni, adj magadnak egy kis pihenőt, mert könnyen sérülés lehet a vége. Semmiképpen ne kezdjétek el az építési munkálatokat a jogerős engedély kézhezvétele előtt! A hatóságok nem díjazzák…

Janakakisz Alexandra

 

Ajánló

A telekvásárlás aranyszabályai

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 5 =

hirdetés