Nelli és Levi házat épít (26.) Már állnak a ház falai! 3,2 méterbelmagasságú nappali

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 25 összeállítás itt olvasható >>

hirdetés 

hirdetés 

Végre már téglákat is látok a házból! Két héttel ezelőtt – hétvégén – lebetonozták a ház teljes alapterületét, hagyták kicsit állni, majd a múlt héten megérkeztek a téglák. Éppen nem voltam Magyarországon, így nagyon izgalmas volt arra hazajönni, hogy a falak egy része már állt.

A főszerkesztőnk említette még a telek vásárlásakor, hogy ne aggódjak, egyszer csak majd nagyon be fognak lendülni az események. Úgy érzem, ez most kezdődik. Állunk elébe!

Minden gördülékenyen megy, s bár nem mindig tökéletes az időjárás, nincs különösebb okom panaszra. Levi még mindig rendszeresen kijár a telekre, és Peti, a művezetőnk továbbra is kifogástalanul végzi a munkáját. Néha családtagjaink is megjelennek az építkezésen, kíváncsiskodnak, körülnéznek, mindig megdicsérik Petit, majd tovább is állnak.

Ezen a héten tovább haladtak a falazással; ez már az a fázis, amikor az ablakosokkal is gyakrabban kell konzultálni, pontosítani kell a technikai részleteket. Mivel vannak nagy felületű ablakok is, ezért például a felső illesztésű redőnytok nem járható út; a vakolható redőnytok lesz a jó megoldás. Ez azonban megköveteli, hogy az ablakok beljebb kerüljenek, és ne a fal síkjába. Okoz némi bonyodalmat a kivitelezésben, ugyanis nem szeretnénk hőhidas szerkezetet. A hőhídmentes kialakítást a hőszigetelés ügyes, befelé történő elvezetésével lehet megoldani. Sajnos így a nagy, széles belső párkányokat elveszítem, de a szigetelés technikai szempontjai előrébb valók a lakberendezési ötleteknél.

A hét végére, amennyiben az időjárás engedi, olyan állapotba kerül a ház, hogy az ablakosok jöhetnek felmérni a pontos méreteket a gyártás előtt. Ha nem jön közbe semmi, november közepén már a helyükön is lesznek a nyílászárók.

A szinteltolás miatt a nappaliban nagy lesz a belmagasság – ezzel tisztában is voltam. Más azonban a tervrajzon látni a 320 centis belmagasságot, mint élő egyenesben, 15 téglasor mellett állva. Kissé ijesztőnek is hatott a 3,2 méteres magasság; gondoltam, be kellene tervezni egy bevilágító ablakot, végül Levi lebeszélt róla. Ha mégsem tetszene az eredeti terv, szerinte utólag is tudunk ablakot betenni. Lehetséges, mégis, biztos vagyok abban, hogy erre sosem fog sor kerülni…

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

hirdetés