Nelli és Levi házat épít (33.) Felkerültek a redőnyök és az utolsó adag hőszigetelés. Kezdődnek a belső munkák

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni; a beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az építési napló eddig megjelent részei itt olvashatók >>

Kívülről már egész jól állunk a házzal

A teraszok alapjai elkészültek, sőt, a hét második felében a zsalukövezéssel is végeztek. A tómeder is elkészült. Végül nem múlt hét pénteken, hanem hétfőn érkeztek meg a redőnyösök, de egy nap alatt beszerelték az összes redőnyt.

Szerdán az ácsok dolgoztak, nekiláttak a stafnik felszerelésének, ami a bádogozáshoz adja majd a megfelelő lejtést. Ugyancsak szerdán megjött az utolsó adag hőszigetelés, és vele együtt a színezett szilikátvakolat. Sajnos esős időben a kőzetgyapot szigeteléssel nem érdemes foglalkozni, így addig is, míg végre megint szép idő lesz haladnak mással a fiúk.

Múlt hét végén kint voltunk a telken, Levi anyukájától kaptunk jó pár tő levendulát, amiből párat kiültettünk a tetőre. Levi összegyűjtött néhány mutatósabb gyomnövényt gyökerestől, s ezeket is elültettük a tetőn. Ez pályám csúcspontja: gyomot ültetek. (Nelli kertészmérnök, a szerk.)

hirdetés 

hirdetés 

Hétfőn újra meglátogatott minket az értékbecslő, hamarosan kiderül, hogy szerinte tartunk-e már 75 százalékos készültségnél. Ennek a feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a bank átutalja második hitelrészletet. Ez azt is jelentené, hogy a ház háromnegyede megépült.

A nővérem is meglátogatott minket, rég látta utoljára a házat, így aztán különösen izgalmasnak találta a változásokat: a ház már felvette a végleges formáját, szinte látható, hogyan fog kinézni végső állapotában. Furcsa belegondolni, hogy hamarosan lakható lesz…

A belső munkálatok még csak most indulnak.

A tervezettnél kicsit később, ugyanis a vakolók vették észre, hogy még nincs bekötve három fázis. Azonnal felvettük a kapcsolatot az áramszolgáltatóval, szerda délelőtt a hiányzó fázisokat is bekötötték. A villanyszerelő épp kint volt az építkezésen, így át tudott nézni mindent, s átvette az áramszolgáltatótól az elkészült munkát. A vakoláshoz egyébként előkészültek, felkerültek az élvédők, bekenték a plafonokat betokontakttal, levágták a padlóbeton körül a szivacsot és a kilógó purhab részeket.

A vakolás izgalmas munkafázis, nagyon várom. Úgy döntöttünk, hogy a simítóvakolatra egyes szemcseméretű színezett szilikátvakolatot kérünk. Ezzel jó két hetet spórolunk magunknak. Mivel a külső hőszigetelésünk is páraáteresztő, ezért bent is olyan felületet kell kialakítanunk, ami páraáteresztő. Ez lehet szilikátvakolat, vagy vakolatra kerülő szilikátfesték.

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + hét =

hirdetés