Nelli és Levi házat épít (35.) Gyors burkolás, banki huzavona, rémisztő beázás. Nemsokára beköltözünk!

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról rendszeresen olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni; a beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az építési napló eddig megjelent részei itt olvashatók >>

Mivel építési hitelünk van, bizonyos készültségi fokoknál folyósítják a hitel részleteit. Nagyon vártuk a második utalást, amit a 75 százalékos készültség után folyósítottak. Ezt megelőzte egy értékbecslés, de valamiért mindenben van egy kis csavar. Az értékbecslő fotóin a bankosok meglátták a tó elkészült alapját, és visszadobták az értékbecslést, hogy ugyan az ott micsoda, hiszen nem szerepel az építési engedélyen! Levi is és az értékbecslő is ugyanarra a rendeletre hivatkoztak, ami kimondja, hogy a kerti tó nem építési engedély köteles, ha bizonyos feltételeknek megfelel.

Már a tervezésénél is ezeket vettük figyelembe, így ugyan a magyarázat miatt csúszott pár napot az utalás, de a bank is megnyugodott.

Múlt pénteken a csapokat is nyomás alá tették a gépészek, a csatornázási művek alvállalkozója pedig bekötötte a csatornát. Ezen a napon kezdett a burkoló is dolgozni. Este nem bírtunk magunkkal, kimentünk megnézni, mennyit haladt első nap. A fali csempék kb. 80 százalékát fel is rakta.

Szombaton a barátnőimet vártuk a telekre egy kis sütögetésre; mikor kiértünk, eléggé szíven ütött a konyhában fogadó hatalmas tócsa, és a nappali felé átázott könyöklő fal. Első rémületünkben azt hittük, hogy a padlófűtés sérült valahol, és levezette az aljzatbeton. Amikor kicsit megnyugodtunk, Levi rájött, hogy valószínűleg az esztrich átengedte magán a konyhai tócsát, és az alatta lévő vízszigetelésen kicsorgott oldalra. Ezt hétfőn Petiék is alátámasztották, hiszen a padlófűtés nyomásmérői mindent rendben mutattak.

Kint haladtak a hőszigeteléssel, és a lenti terasz betonozása is elkészült. Kedden a kéményseprők átveszik a kéményt, és ma reggel már a konyhát burkolja a mester. Jut eszembe, hibáztunk a csempeszámításnál: sajnos a kétféle fehér fali csempéből egy-egy dobozzal kevesebbet rendeltünk, így most várhatunk az utánrendelésre, hogy megérkezzen. Beállították a kádat, így a nagy fürdő is kezd kialakulni.

hirdetés 

hirdetés 

Augusztus közepén el kell költöznünk onnét, ahol most lakunk, mert a lakásra szüksége lesz a tulajdonosnak. Levi augusztus első hetére ki is vett egy hét szabadságot, hogy kényelmesen tudjunk költözni.

El sem hiszem! Megvan a beköltözés konkrét dátuma, nem egészen három hét.

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 16 =

hirdetés