Kókuszos finomság: házi Raffaello golyó

Mindenki Raffaello-nak nevezi, pedig más, mint az eredeti, melynek belsejében ropogós ostya, lágy krém és mandula van, de az egyszerűsített házi változat is nagyon finom. 

Hozzávalók kb. 22 kis golyóhoz

8 dkg tejpor

fél dl víz

5 dkg olvasztott vaj

4-4,5 dkg porcukor

4 dkg kókuszreszelék + hempergetéshez kis tálnyi

kb. 20 szem hántolt, pirított mandula

Elkészítés

A tejport keverjük össze a kókuszreszelékkel. A vizet forraljuk fel a cukorral. Ha forrni kezd, vegyük le a tűzről, folyamatos keverés mellett apránként adjuk hozzá a kókuszos tejport, az olvasztott vajat. Dolgozzuk alaposan össze.

A masszát hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Végül formázzunk apró golyókat a masszából, és nyomjunk mindegyik közepébe egy mandulát.

A golyókat forgassuk meg kókuszreszelékben.

Tipp: hempergetéshez használhatunk kávéporral kevert kókuszreszeléket vagy csokireszelékkel/kakaóporral kevert kókuszreszeléket is.

A kókuszgolyók jól mutatnak színes, mini muffinpapírban. Itt kapható >>

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló finomságok

Túrógombóc

Zabpelyhes túrógombóc – sütés-főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető

Sütés nélkül, gyorsan, finomat: zabpelyhes-diós golyók gyümölccsel

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 10 =

hirdetés