Kókuszos finomság: házi Raffaello golyó
Mindenki Raffaello-nak nevezi, pedig más, mint az eredeti, melynek belsejében ropogós ostya, lágy krém és mandula van, de az egyszerűsített házi változat is nagyon finom.
Hozzávalók kb. 22 kis golyóhoz
8 dkg tejpor
fél dl víz
5 dkg olvasztott vaj
4-4,5 dkg porcukor
4 dkg kókuszreszelék + hempergetéshez kis tálnyi
kb. 20 szem hántolt, pirított mandula
Elkészítés
A tejport keverjük össze a kókuszreszelékkel. A vizet forraljuk fel a cukorral. Ha forrni kezd, vegyük le a tűzről, folyamatos keverés mellett apránként adjuk hozzá a kókuszos tejport, az olvasztott vajat. Dolgozzuk alaposan össze.
A masszát hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Végül formázzunk apró golyókat a masszából, és nyomjunk mindegyik közepébe egy mandulát.
A golyókat forgassuk meg kókuszreszelékben.
Tipp: hempergetéshez használhatunk kávéporral kevert kókuszreszeléket vagy csokireszelékkel/kakaóporral kevert kókuszreszeléket is.
A kókuszgolyók jól mutatnak színes, mini muffinpapírban.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.