Gyorsan finomat: túrós-kakaós kuglóf élesztő hozzáadása nélkül

Ez a kuglóf gyorsan összeállítható, nem szárad ki, napokig puha marad a tésztája. Élesztőt nem tartalmaz.

Hozzávalók

20 dkg liszt

25 dkg tehéntúró

3 tojás

15 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű alternatív édesítő)

1 púpozott evőkanál 20-22% kakaótartalmú cukrozatlan kakaópor

1 tasak vaníliás cukor vagy vanília kivonat

csipetnyi só

1 dl tej

1 dl étolaj

Elkészítés

Egy nagyobb keverőtálban a kakaó kivételével az összes összetevőt dolgozzuk össze: a túrót törjük össze, adjuk hozzá az egész tojásokat, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot (vagy kivonatot, a sót, a tejet, az étolajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Lágy masszát kapunk. 

A massza felét öntsük kivajazott kuglófformába, a másik feléhez keverjük hozzá a kakaóport. A kakaós masszát is tegyük a sütőformába, majd villával elnagyolt mozdulatokkal keverjük össze a kétféle tésztát. 

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig légkeverőn. Hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk egy tálcára.

Megszórhatjuk szőlő- vagy porcukorral, főzött csokikrémmel is bevonható.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 6 =

hirdetés