Gyorsan finomat: túrós-kakaós kuglóf élesztő hozzáadása nélkül
Ez a kuglóf gyorsan összeállítható, nem szárad ki, napokig puha marad a tésztája. Élesztőt nem tartalmaz.
Hozzávalók
20 dkg liszt
25 dkg tehéntúró
3 tojás
15 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű alternatív édesítő)
1 púpozott evőkanál 20-22% kakaótartalmú cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor vagy vanília kivonat
csipetnyi só
1 dl tej
1 dl étolaj
Elkészítés
Egy nagyobb keverőtálban a kakaó kivételével az összes összetevőt dolgozzuk össze: a túrót törjük össze, adjuk hozzá az egész tojásokat, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot (vagy kivonatot, a sót, a tejet, az étolajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Lágy masszát kapunk.
A massza felét öntsük kivajazott kuglófformába, a másik feléhez keverjük hozzá a kakaóport. A kakaós masszát is tegyük a sütőformába, majd villával elnagyolt mozdulatokkal keverjük össze a kétféle tésztát.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig légkeverőn. Hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk egy tálcára.
Megszórhatjuk szőlő- vagy porcukorral, főzött csokikrémmel is bevonható.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.