Bounty szelet – glutén-, tej- és tojásmentes recept
Malena (Hidi Marika) konyhájában glutén-, tej- és tojásmentes receptek találhatók, így az alábbi kókuszos édességet azok is fogyaszthatják, akik a felsoroltak valamelyikére vagy mindegyikre érzékenyek. Marika állati helyett növényi tejet, vaj, margarin helyett kókuszzsírt használt.
Hozzávalók
2 dl Joya kókusz-rizs növényi tej
8 dkg cukor
1,5 evőkanál kókuszzsír (folyékony állapotú)
2 evőkanál Naturbit rizsdara
12 dkg kókuszreszelék
2 tábla étcsoki, pár csepp kókuszolaj hozzá
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A növényi tejet felforraltam, hozzáadtam a kókuszolajat, majd beleöntöttem a cukrot, a kókuszreszeléket és rizsdarát. Pár percig kevergettem, majd félretettem. Kb. húsz percig az edényben hagytam, majd betettem a hűtőbe. A hűtőből kivéve kis gombócokat formáztam a masszából, majd a gömböket alufóliával bélelt dobozba helyeztem lefedve, és a fagyasztóba tettem 25 percre.
Ezalatt a két tábla csokit vízgőz felett pár csepp olajjal felolvasztottam.
Hagytam langyosra hűlni, majd bevontam vele a kókuszgolyókat, végül megszórtam kókuszreszelékkel, és visszatettem a fagyasztóba kis időre. Fogyasztásig hűtőben tároltam.
Recept, fotó: Malena konyhája
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.