Bounty szelet – glutén-, tej- és tojásmentes recept

Malena (Hidi Marika) konyhájában glutén-, tej- és tojásmentes receptek találhatók, így az alábbi kókuszos édességet azok is fogyaszthatják, akik a felsoroltak valamelyikére vagy mindegyikre érzékenyek. Marika állati helyett növényi tejet, vaj, margarin helyett kókuszzsírt használt. 

Hozzávalók

2 dl Joya kókusz-rizs növényi tej

8 dkg cukor

1,5 evőkanál kókuszzsír (folyékony állapotú)

2 evőkanál Naturbit rizsdara

12 dkg kókuszreszelék

2 tábla étcsoki, pár csepp kókuszolaj hozzá

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A növényi tejet felforraltam, hozzáadtam a kókuszolajat, majd beleöntöttem a cukrot, a kókuszreszeléket és rizsdarát. Pár percig kevergettem, majd félretettem. Kb. húsz percig az edényben hagytam, majd betettem a hűtőbe. A hűtőből kivéve kis gombócokat formáztam a masszából, majd a gömböket alufóliával bélelt dobozba helyeztem lefedve, és a fagyasztóba tettem 25 percre.

Ezalatt a két tábla csokit vízgőz felett pár csepp olajjal felolvasztottam.

Hagytam langyosra hűlni, majd bevontam vele a kókuszgolyókat, végül megszórtam kókuszreszelékkel, és visszatettem a fagyasztóba kis időre. Fogyasztásig hűtőben tároltam.

Recept, fotó: Malena konyhája

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + négy =

hirdetés