Ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek. Hova tovább? Alkoss képet a 20. ARC közérzeti pályázatra!

Ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek. A hétköznapi élet a Föld szinte minden egyes pontján mindinkább a kockázatok elkerülése köré szerveződik. A bolygón zajló lokális és globális jelenségek miatt mindannyiunknak, az összes földlakónak adott a közös feladvány: Hogyan tovább? Ezért az immár 20 éves hagyománnyal és komoly ismertséggel rendelkező ARC közérzeti pályázat és kiállítás idén is körültekintően felelősségteljes, szabad és kreatív képkészítésre buzdítja az alkotó kedvű pályázókat.

Részlet a pályázati felhívásból:

„Te érted, hogy mi van most?

Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban?

Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg?

Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe?

Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot?

Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül?

Te mibe kapaszkodsz, amikor megfordul körülötted a világ? A vakcinákba, távolságtartásba, lélegeztetőgépekbe, mentőcsomagokba? Vagy a képzelőerődbe, a kreativitásodba? Az ötleteidbe? És ha igen, most van ötleted? Van víziód?

El tudod mondani, hol a hova, merre a tovább? Van ötleted, hogy megmutasd másoknak is, hogy hol tartunk most? Szerinted jól változunk? Vagy szerinted is rossz irányba mennek a dolgok? Te mit gondolsz, mit érzel, mit képzelsz, mit akarsz, mit látsz?

Találd ki, rakd össze, mutasd meg! Most ez a legfontosabb: adjunk erőt egymásnak azzal, hogy van elképzelésünk, van képünk és lehetőségünk!”

Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is lehet pályázni. Magyarország legnagyobb köztéri kiállítása várja szabad gondolataidat és zseniális vizuális ötleteidet!

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható az arcmagazin.hu weboldalon.

Nyitókép: A 2016-os ARC Kiállítás egyik pályaműve

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt + három =

hirdetés