Kreatív újrahasznosítás: így készíthetsz dekoratív, egyedi hűtőmágnest

Bárki készíthet saját hűtőmágnest egyedi díszítéssel, de kreatív, fejlesztő foglalkoztatóként is bevethető nagyovisok, kisiskolások körében. Nagyrészt olyan alapanyagokból készül, melyek minden háztartásban fellelhetők.

Szükséges anyagok

Befőttes üveg fedele 

Kartondobozból kivágott „bélelőanyag” (2 réteg)

Akvarellpapír (vagy fehér karton) 

Préselt virágok, növények

Színtelenre száradó folyékony ragasztó

Mágnesgomb (kreatív hobbi boltokban általában darabonként is beszerezhető, mi 30 forintért vettük)

Vízfesték

Elkészítés

A fém fedelet tisztítsuk meg, majd sterilizáljuk (ha használt fedelet használnánk), vagyis áztassuk forró vízben pár percig.

A megszárított fedél külső részét és a peremét fessük le akril festékkel. Nem szükséges ecsetet hasznláni, sokkal gyorsabb, egyszerűbb, ha a festéket ütögető mozdulatokkal szivacs segítségével visszük fel. (Háztartási szivacs is tökéletes erre a célra.) A festéket hagyjuk megszáradni. (A festéket két rétegben vittük fel.)

Ragasszuk a mágnes korongot a hűtőmágnes hátoldalára (kreatív boltokban beszerezhető mágnes szalag is megfelelő).

Kartondobozból vágjunk le kisebb részeket, majd a fém fedél segítségével méretezzük (rajzoljuk körbe), és vágjunk ki belőle akkora köröket, amekkora a fedél. Pár milliméterrel kisebb lehet a kör forma, a lényeg, hogy pontosan beilleszthető legyen a fedél belsejébe. Két réteg kartont ragasszunk a fedélbe. Rajzlapból vágjuk ki a harmadik kör formát, ez lesz a hűtőmágnes eleje, amit díszíthetünk. 

Préselt növényeket ragasztottunk a hűtőmágnesre, majd száradás után átfestettük vízfestékkel (türkíz, zöld és narancs színekkel). Miután megszáradt, színtelenre száradó ragasztóval kentük át, ettől szép fényt kapott és vízálló is lett.

A hűtőmágnes természetesen más módon is dekorálható, szalvétatechnikával is díszíthető, festhetünk vagy rajzolhatunk is rá, vagy írhatunk rá idézetet.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − hat =

hirdetés