Ötletes, egyszerűen kivitelezhető vizes játékok gyerekeknek

Házilag kivitelezhető vizes játékok gyerekeknek.

Célbadobás

Helyezzünk el a kertben 3-5 méteres távolságban vízzel teli vödrö(ke)t. A feladat egyszerű: labdával bele kell találni a vödörbe. 

Egy PET-palackot vágj apró lyukakat (óvatosan), a palackot töltsd meg vízzel, és kész is a a mini „szökőkút”. Vízközelben – medence, tó, tenger stb. – mellett a legjobb játszani vele, hisz így a palack számtalanszor újratölthető. Fotótémának is nagyszerű, egy szép háttérrel látványos képek készíthetők a gyöngyöző vízcseppekről.

Habfújót nagyon egyszerűen készíthetsz házilag. Egy nagy vagy 0,5 literes műanyag palackot vágj el úgy, hogy kapj egy 8-12 centis tölcsért. Egy konyhai törlőkendőt áztass folyékony szappannal kevert vízbe, majd enyhén csavard ki, hogy ne csepegjen és a fotón látható módon gumival rögzítsd a PET-tölcsérre. A palackot fújd meg, s ha megfelelő a szappanos oldat koncentrációja, sűrű, kígyózó hab keletkezik. A gyerekek nagyon élvezik a jelenséget. Színes habot is fújhatsz a szabadban, ha ételszínezéket is cseppentesz a szappanos vízbe. 

Dióhéjból kis vitorlásokat készíthetsz. A fogpiszkálót ragasztópisztollyal rögzítsd, a vitorlát pedig színes ragasztószalagból készítsd el.

És végül kétféle vízcsorgató. Szükséges anyagok: csövek, tölcsér(ek), pohár, de PET-palackokból is kivitelezhető. A gyerekek szívesen játszanak vele.

Természetesen nemcsak medence felett függeszthető ki, a kertben is kialakítható ez az ötletes mozgó célpont. Papírpohárt erősebb vízipisztolyokhoz ajánlunk, (sajnos) műanyag pohárral működik a legjobban.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − hat =

hirdetés