Gitárpengető, ékszer és dekoráció is készíthető a plasztikkártya-lyukasztóval

Magyar webshopokban is beszerezhető már a Pickmaster, vagyis a plasztikkártya-lyukasztó, amely kreativitásra, egyben újrahasznosításra ösztönző termék, hiszen lejárt bankkártyánkból, vagy más feleslegessé vált műanyag kártyákból készíthetünk belőle tökéletes gitárpengetőt, medált, fülbevalót, s akár fali dekorációt is. 

Az eszközt sokan haszontalannak tarthatják, de a gitárosok körében bizonyára népszerű, hisz számukra a pengető fogyóeszköz. Ráadásul a kivágott forma nemcsak pengetőként hasznosítható, szebb kártyákból akár ékszer, egyedi fülbevaló vagy medál is készíthető, esetleg ékszerkellékeseknél beszerezhető fémgyűrűre fűzve bohém fali dísz is (fesztiválszeretők, tiniszobák előnyben).

Behozza az árát?

Az egyszerűbb gitárpengetők darabja 150-250 forint, a lyukasztó 8-10 ezer forintért szerezhető be, tehát nagyjából 45 gitárpengetőt lehet készíteni plasztikkártyából, amely így újrahasznosul, s nem a szemetesben landol a környezetet terhelve. A műanyag a környezetbe kerülve nagyon lassan bomlik le. A Pickmaster egyetlen mozdulattal kilyukasztja a kártyát, klasszikus 351-es gitárpengető formát vág belőle. A lyukasztó mérete: 16 cm x 8,8 cm x 3,4 cm, a kivágott forma pedig 3 cm x 2,5 cm.

 

Fotók: Inhabitat, Életszépítők, Henthorne Handmade, etsy RainyDayArtCrafts

Ajánló

Kreatív újrahasznosítás

Inspirációk kreatív újrahasznosításhoz

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × kettő =

hirdetés