Pólófonalból horgolt pihe-puha mandala szőnyegek. Rita három gyermeke mellett vitte sikerre a Susy Decort

Héjjas-Rideg Rita Kecskeméten él, három gyermek édesanyja. Ő a Susy Decor megálmodója és mindenese: dekoratív szőnyegeket, lakberendezési kiegészítőket készít pólófonalból. Hobbinak indult.

– Nagymamám rengeteget horgolt és kötött, így már gyerekkoromban megismerkedtem a kézimunka ezen ágával. A pólófonallal egy éve találkoztam először, kézzel készített karácsonyi ajándékokon gondolkodtam, ötleteket keresgéltem az interneten, ekkor figyeltem fel erre az egyszerűségében különleges anyagra és a pólófonalas horgolás technikájára. Kipróbáltam. Az első munkám egy ékszertartó volt. Teljesen rabul ejtett a technika, s elkezdtem tudatosan fejleszteni magam. 

Az első horgolt szőnyegem az itthon fellelhető maradék fonalaimból készült – bemutattam az egyik közösségi portál kreatív csoportjában. Minden várakozásomat felülmúló sikert aratott, záporoztak a kérések és a kérdések. Ennek hatására született meg a Susy Decor Facebook oldalam, ahol rendszeresen bemutatom az alkotásaimat.

Amikor szőnyeget kérnek tőlem, mindig kérek egy képet arról a helységről, ahová a szőnyeget szánják. Ez alapján álmodom meg a szőnyeg színvilágát és mintáját.

Minden szőnyeg teljesen egyedi, nem előre megtervezett mintákkal dolgozom, készítés közben találom ki, minden szőnyegbe belecsempészek egy teljesen új mintát. Folyamatosan kutatom az új lehetőségeket – inspirációt merítek SusiMiu csodás szőnyegeiből.

Hogy mennyi idő alatt készül el egy szőnyeg, teljesen változó. Mivel három gyerkőc, köztük egy örökmozgó kétéves mellett alkotok, van, hogy egy hetet is igénybe vesz egy 130 centi átmérőjű szőnyeg kivitelezése.

Nagy lehetőséget rejt magában a horgolás ezen fajtája, a mandala szőnyeg készítés. Jól beilleszthető bármilyen stílusú enteriőrbe, legyen az skandináv stílusú vagy akár minimalista, de méltó helye lehet egy retró vagy egy klasszikus stílust képviselő ember otthonában is.

Túl azon, hogy a szőnyegeim teljesen egyedi darabok, nem tömegcikkek, nagyon kényelmesek, pihe-puhák, és könnyen tisztán tarthatók; mivel pamut fonalból készülnek, 30 fokon moshatók mosógépben. Nem kedveli a poratka, nem szöszölődik, így allergiában szenvedőknek, illetve gyermekszobákban kifejezetten jó szolgálatot tehet.

Susy Decor a Facebookon >>

 

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 2 =

hirdetés