Skorpió vagy? Ne aggódj, van nálad rosszabb!

– Mi a csillagjegyed? Nem Skorpió véletlenül?

– kérdezte tőlem valaki a napokban. Furcsálltam a felvetést, hisz a kérdező komoly pozíciót betöltő ember, tudományos jelennel és múlttal, doktori iskolákkal, ezért nem néztem ki belőle, hogy a csillagjegye alapján címkézne valakit. Persze ez is sztereotípia…miért ne érdekelhetné az asztrológia?

– Nem – válaszoltam mosolyogva, és kis hatásszünetet tartva közöltem:

Oroszlán vagyok.

Nem tettem hozzá, hogy legalább ennyire Mérleg (az ascendens, ami szegény Oroszlánomat fogatlanná teszi), és Halak-Hold (ami az Oroszlánomat nem engedi ki a Szavannára). Csúnya fényszögeket kap a Szaturnuszom a 9-es házban, de vannak jó dolgok is, elég erős a 7-es házam… Tudtam, hogy nem ez a lényeg, hanem a vélt Skorpióságom. Egy vélemény rólam, horoszkópba csomagolva. Talán mert így elegánsabb, mint egyenesen kimondani, nevén nevezni.

– Oroszlán?! Az a Skorpiónál is rosszabb! – csattant fel elégedetten. 

Remek. Rosszabb csillagjegyet tudtam mondani egy másik rossznál. (Kommunikációs helyzetgyakorlatot tekintve a maci bement a málnásba.) Következő lépésként ki kellett találnom, mire utalhatott.

Milyen a Skorpió, akinél az Oroszlán MÉG ROSSZABB? Muszáj volt felütnöm a szakirodalmat. Találtam egy tömör, 5 pontból álló személyiségelemzést. A Skorpió:

  1. Rendkívüli erő jellemzi
  2. Kifürkészhetetlen
  3. Fontos számára a szex
  4. Bosszúálló
  5. Mindent megérez

A 3. és az 5. pontot kizártam, mert ezekben van némi pozitív jelleg. A 2. pontot is kizártam, mert nem rossz, inkább semleges. Tehát tanult beszélgetőpartnerem szerint vagy rendkívül erős vagyok, vagy bosszúálló. Esetleg mindkettő.

Ezután megnéztem az Oroszlán instant személyiségelemzését is, gondolván, ha találok közös pontokat, körvonalazódik, mire célzott a beszélgetőpartnerem a Skorpióval. Az Oroszlán:

  1. Uralkodó
  2. Egoista
  3. Kreatív
  4. Nagyvonalú
  5. Pompakedvelő

A 3., 4. és az 5. pontot kizártam, mert ezek nem passzoltak a beszélgetés témájához. Maradt az 1. és a 2., vagyis az uralkodó és az egoista. 

A Skorpió és az Oroszlán közös rossz halmaza: a rendkívüli erő, a bosszúállás, az uralkodás és az egoizmus.

Ezen tulajdonságok miatt nem tudtam megfelelően kezelni, hogy a beszélgetőtársam közeli ismerőse – férfi – minősíthetetlen stílusban beszélt velem, amikor egy közös munka miatt egyeztettünk. Kétszer beszéltünk telefonon, és a hülye tulajdonságaim (csálé horoszkópom) miatt reagáltam le rosszul, hogy mind a két alkalommal bunkón viselkedett. Azért állítottam le, mert egoista vagyok. Azért kértem ki magamnak a hangnemet, mert szeretek uralkodni. Férfiakon főleg. Ha nem uralkodhatok felettük, bosszút forralok: többé nem állok velük szóba, rájuk sem nézek…

De mivel kreatív és nagyvonalú vagyok (meg ugye a Mérleg miatt fogatlan is), végül nem így történik: nem állok bosszút, elengedem a sérelmeimet. Ezen most el is érzékenyültem – a Halak-Holdam működésbe lépett.

 

– MM –

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − 16 =

hirdetés