Szimonetta sikersztorija: kőszobrászként végzett, végül ételszobrászként futott be Angliában

Zombori Szimonetta kőszobrász végzettséggel ételszobrászként futott be rövid idő alatt látványos karriert Angliában. Különleges kézműves kreálmányait több neves angol lap is bemutatta. Rosegold & Grey néven létrehozta saját márkáját, egyedi ajándékdobozokat állít össze, melyekbe egyebek mellett kézműves faragott szappanok, virágok és gasztronómiai különlegességek, díszített csokoládék és/vagy fánkok kerülnek.

Zombori Szimonetta. Nagy Dávid fotója

Szimonetta hivatalosan kőszobrász, de végül az ételszobrászat lett a szenvedélye, a hivatása. Egy Németországban élő barátja hívta fel a figyelmét erre a kreatív irányzatra. Elvégzett egy kurzust, ahol elsajátította az alapokat, majd önfejlesztő módon csiszolta a technikát. Díszített kézműves csokoládét, látványos gasztroajándékokat és szappanokat készít, emellett szobrászkodik is, alapanyagként általában olajtököt, görögdinnyét, avokádót, mangót, papaját, almát, sajtot és édesburgonyát használ. 

Megrendelésre dolgozik, a felkéréseknek olykor nagy kihívás megfelelni. Volt, hogy Freddie Mercury arcmását kellett egy tökre varázsolnia, máskor David Bowie-t, Ed Sheerant, Elton John-t kellett megfaragnia.

– Nagy hangsúlyt fektetek a egyediségre, az eleganciára. Az ajándékdobozokba kézműves, környezetbarát termékek és gasztronómiai különlegességek, kézzel írott üdvözlőkártyák kerülnek – mondja Szimonetta, aki különösen büszke a díszített fánkokra, mivel Angliában nem készít senki hasonlót.

Szimonetta weboldala: www.rosegoldgrey.com 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 11 =

hirdetés