Szőnyegtisztítás vegyszer nélkül

Hogyan szabadíthatjuk meg vegyszerek nélkül a szennyeződésektől a szőnyegeket?

Szükséges anyagok, eszközök

mosószóda, keményítő, 1 db citrom, kefe, szórófejes flakon

Egy evőkanál mosószódát keverjünk el 1 liter meleg vízben. Mártsuk a kefét a vízbe, és dörzsöljük át vele a szőnyeget. Ügyeljünk arra, hogy ne áztassuk el a szőnyeget, elég ha csak nedves lesz. A mosószódás víz fellazítja a szennyeződéseket.

Egy citrom levét keverjük el 2 deci langyos vízzel. A keveréket töltsük egy szórófejes flakonba, és fújjuk be vele a szőnyeget. A tisztaság mellett a citromtól jó illata lesz a szőnyegnek.

Végezetül szórjunk a szőnyegre keményítőt; várjuk meg, amíg magába szívja a nedvességet, ezután porszívózzuk fel. (Rendteremtő)

***

Kipróbáltuk a narancsolaj koncentrátumot is (Almawin), bevált. Egy kis szórófejes flakonban vízzel hígítottuk, ettől tejfehér színű lett, majd a szőnyegre spricceltük és körömkefével átdörzsöltük a felületét, végül porszívóztuk.

Természetes tisztítószer ez is, mellyel hatékonyan tisztítható a bútorok, padozatok felülete. Portaszító hatású, kellemes, valódi narancsos-citrusos illatot hagy maga után. Bútorápoláshoz is használhatjuk, sőt erős, makacs szennyeződésekre (tinta, kátrány ragasztó) a legtöbb felületen használható.

 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + egy =

hirdetés