Tiszta vizet a pohárba! Környezetbarát kancsók, kulacsok szénalapú filterrel

Eladási mutatók szerint az utóbbi években megnőtt az ásványvízfogyasztás hazánkban, amit sokan azzal magyaráznak, hogy az emberek egyre kevésbé bíznak a vezetékes ivóvíz tisztaságában. Az igényeket kiszolgálva nálunk is megjelentek a vízszűrő kancsók, kulacsok. A szénalapú filterrel ellátott edények megbízható alapossággal szabadítják meg a csapvizet a káros, elszíneződést, kellemetlen mellékízt és szagot kiváltó anyagoktól.

Gazdaságosabb beruházás, mint az ásványvíz – állítják a vízszűrő kancsók, kulacsok forgalmazói -, s mellettük szól az is, hogy használatukkal jelentősen visszaszorítható a háztartási hulladék, pontosabban a szemetesben landoló, hosszú évtizedekig környezetterhelő PET palack mennyisége.

Vízszűrés, avagy mire jó a filter?

A szénalapú filter megszűri a csapvizet a szennyeződések jó részétől, a szerves vegyületektől, antibiotikumoktól, hormonoktól, ugyanis a filterben lévő aktív szén magához vonzza ezeket az elemeket. A klórt és mindent, ami színt és szagot adhat a víznek, szintén megszűri, ezáltal szagtalanít, így kifejezetten ajánlott azoknak, akik nem szeretik a csapvíz szagát, s ezért vásárolnak ásványvizet.

Milyen gyakran kell cserélni a szűrőt?

Minden szénszűrő alapú vízszűrős kulacs és kancsó egyazon metódus alapján működik: amikor a filter telítődik, ki kell cserélni. Ez kéthavonta esedékes – tájékoztatta az Életszépítők Magazint Rózsa Barbara, a Zöld Bazár webáruházat működtető Eco Gift Hungary Kft. munkatársa. Hozzátette: az elmúlt években jelentősen emelkedett hazánkban is az ásványvízfogyasztás. Azok, akik naponta vásárolnak ásványvizet, biztosan többet költenek, mintha vízszűrő kulacsot, kancsót vásárolnak, ráadásul a PET palackok kidobásával jelentős mennyiségű hulladékot termelnek.

Bobble vízszűrő kulacs

Bobble kiváló minőségű környezetbarát termék, 0,55 literes kiszerelésben kapható 6 különböző színű filterrel. A kulacs alapanyaga újrahasznosított műanyag; ellentétben a bolti ásványvizes PET palackokkal BPA mentes és PVC mentes, így nem kerül az italba semmilyen káros anyag a palackból. A kulacs 300 alkalommal újratölthető, mielőtt a filter telítődne és cserére szorulna.

bobble_csapat.jpg

 

 

A kulacs színtelen, csak a filter színes, így minden filtercserével más-más színű vizes palackot kapunk. Megálmodója, Karim Rashid formatervező több díjat nyert az USA-ban a tervvel.

A Pure Bottle vízszűrő kulacs

A kulacs szénszűrő segítségével tisztítja a csapvizet. A Zöld Bazár webáruházban öt különböző színben kapható, szívófej segítségével csöpögésmentesen iható a folyadék, így gyerekek is biztonsággal használhatják. Négy deci csapvizet szűr meg. A szénszűrő mellett egy hűtőzselé is tartozik a kulacsokhoz, ami 4-6 órán át hidegen tartja a vizet. A Pure betéteket körülbelül 400 liter víz elfogyasztása után kell lecserélni. Az utántöltős csomag a szénszűrőt és a hűtőzselét is tartalmazza.

Bobble vízszűrő kancsó

Idén márciusban jelent meg Magyarországon a Bobble kancsó, amely kifejezetten a háztartási csapvíz tisztítására szolgál; tiszta, szagtalan, klórmentes vizet biztosít. A kancsó ugyanazzal a tisztítórendszerrel működik, mint a kulacsok. Két literes kiszerelésben kapható, esztétikus, tartós, elfér a hűtőszekrények oldalrekeszében.

 

Mire ügyeljünk?

A filtert első használat előtt áztassuk hideg vízben 12 percig, majd 10 másodpercen keresztül folyassuk át rajta a vizet. Ezek után behelyezhető a filtertartóba.

A kancsó nem tisztítható mosogatógépben, de a műanyag filtertartó és a kancsó száján lévő gyűrű igen; a mosogató felső polcán ajánlott elhelyezni. A filtert 100 liter víz megszűrése után, vagy 2 hónap elteltével érdemes újra cserélni a hatékony tisztítás érdekében.

Fagyasztóba ne helyezzük, ne töltsük meg forró vízzel, ízesített italok, ismeretlen eredetű folyadék tisztításával ne kísérletezzünk! Amennyiben a filtertartót levesszük a kancsóról, az előzetesen tisztított víz természetesen már ízesíthető!

Összegezve: a vízszűrő kancsó minden háztartásban jó választás lehet. A kulacs vásárlása viszont főleg azoknak éri meg, akik aktív életet élnek, sokat utaznak, gyakran kényszerülnek vizet venni útközben, sportolás előtt vagy után, kiránduláskor, munkába menet.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 − 12 =

hirdetés