Üvegékszerek, Tiffany lámpák, ólmozott üvegablakok. Mestersége címere: Üvegeseszter. Húsz év a tradicionális kézműves mesterség szolgálatában

Balogh Eszter üvegfestő és ólmozott üvegablak készítő. Ezt a nagy hagyományokkal rendelkezdő kézműves mesterséget középiskolában sajátította el, és húsz éve folyamatosan dolgozik, vállalkozóként. Ez idő alatt rengeteg alkotás került ki a műhelyéből; ólomüveg ablak- és ajtóbetéteket éppúgy tervez és készít, mint üveg dísztárgyakat vagy Tiffany lámpákat, de templomoknak is dolgozik, és modern, letisztult üvegékszerek is megtalálhatók a repertoárjában.

Eszter munka közben

– Munkáim során nemcsak a díszítő technikákat tartom fontosnak, hanem a funkcionalitást is. Szeretem, ha egy általam született tárgynak jelentése, mondanivalója és használhatósága is van egyben – mondja Eszter. – Használom a tradicionális üvegezési technikákat. például az ólomüvegezést vagy a tradicionális üvegfestést. Igyekszem kevés hulladékot hagyni magam után, ezért hasznos felhasználási területként gyermekfoglalkozásokon használjuk el a leesett üvegdarabokat. A gyerekek ismerkedhetnek az üveggel, plusz pozitív hozadékként örömet szerezhetünk például az édesanyáknak egy anyák napi medállal, amit a gyerkőc készített.

Üvegeimben hangsúlyozom az üvegfestést, ami már elfeledett technikának számít sajnos; így nem csak a templomok üvegeiről szól ez a szakma, hanem közelebb kerül mindenkihez, megfizethető áron.

Szerencsés vagyok, szívesen ajándékozzák és vásárolják az általam készített termékeket, ami folyamatos megújulásra és tervekre ösztönöz.

Üvegeseszter a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizenhárom =

hirdetés