Varázskastély a Vajdahunyadvárban. Interaktív kiállítás és játék

Záró hetéhez érkezett a Varázskastély interaktív kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban. A kalandvágyó érdeklődőknek már csak pár napjuk maradt, hogy a káprázat és fantázia birodalmában barangolva próbára tegyék bátorságukat, és felfedezzék a rejtőzködő Mágus titkait. A látogatók egy Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek. A Varázskastélyt egy-másfél óra alatt lehet végigjárni; a gyerekek belépéskor színes játéklapot kapnak, a játékállomásokon különböző ismeretekre, képességekre épülő logikai feladványokat megoldaniuk (önállóan vagy szülői segítséggel). Ha minden állomást végigjártak, ajándékot vehetnek át a belépéskor kapott nagyítóért cserébe. A kiállítást 4 éves kortól ajánlják, látványos és szórakoztató családi program.

– Baljós árnyként magasodnak a kastély komor falai, égbe szökő tornyai szigorú strázsaként őrzik a Mágus titkait. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a kavargó szél, a közelgő léptek zajára nyikorogva feltárul a kastély hatalmas kapuja. Vajon mi vár az ajtón túl? Ártó bűbáj vagy csodás varázslat lakozik a kastély falai között? Aki belép a kastélyba, a Káprázat és Fantázia lenyűgöző birodalmába csöppen, de vigyázat, a Varázskastélyban minden megtörténhet! – olvasható a kiállítás sajtóanyagában.

A Mezőgazdasági Múzeumban megnyílt új tavaszi interaktív kiállítás és játék a képzeletbeli Varázskastély egymásba nyíló szobáin vezeti végig a látogatókat. A kastély minden egyes zugában játékos talányok, meglepő jelenségek és elvarázsolt lények teszik próbára a résztvevők szemfülességét és bátorságát.

A kastély fura ura, a rejtőzködő Mágus lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ha minden szoba titkát sikerül megfejteni, a jutalom sem marad el!

A Varázskastélyt járva a látogatók kideríthetik, vajon elég ügyesek-e ahhoz, hogy kiszabaduljanak a Tükörszoba szemkápráztató csapdájából, megfejtsék a Beszélő falak rejtélyét, vagy megtörjék az Álmok szobájának fortélyos bűbáját. Ha elég szerencsések, a Mágussal és a kastély álruhás lakóival is találkozhatnak.

 

A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas interaktív kiállítás és játék rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Nyitvatartás: hétfőn zárva, keddtől vasárnapig 10-17 óráig látogatható. A kiállítás 2016. május 1-jén zár

Korosztályi ajánlás: 4+

Időtartam: 1-1,5 óra

hirdetés 

hirdetés 

Cikkajánló

Mielőtt a gyerek az iskolapadba ül. Óvodapszichológus tanácsai leendő elsősök szüleinek

Mielőtt a gyerek az iskolapadba ül. Óvodapszichológus tanácsai leendő elsősök szüleinek

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 2 =

hirdetés