Fél óra és kész: varrjunk hóembert!

Örvendeztessük meg magunkat, szeretteinket, de legfőképpen a gyermekeinket saját készítésű hóemberkével!

Az alap hóember figurához szükség van egy vastagabb fehér harisnyára – zoknit is használhatunk. Vágjunk a harisnya szárából tetszőleges darabot, attól függően, mekkora hóembert szeretnénk. Az egyik végét kötözzük össze, majd tömjük ki. Tömőanyagként használhatunk vattát, vagy kifejezetten erre a célra ajánlott, hobbiboltokban kapható tömőanyagot (ennek előnye, hogy a hóember mosható lesz). Apró szemű gabonát is használhatunk tömőanyagként.

A hóember fejrészébe kevesebb tömőanyag kerüljön, a pocakrész legyen a hangsúlyosabb. Miután a fejrészt kitömtük, a nyakánál kössük össze cérnával vagy fonallal, majd mehet a tömőanyag a pocakrészbe. Végül a hóember alsó részét is kötözzük össze, s jöhet az öltöztetés!

Színes harisnyából kis kabátot vágtam ki, amit gombokkal díszítettem. A hóemberkék sálja kis madzagocska. A fejükre színes harisnyából vágtam ki egy kis darabot, a tetejét madzaggal fogtam össze és cérnával a hóemberek fejére erősítettem.

A szemeket hobbiboltban vásároltam, nem drága: a 8 darabos nálunk 100 forintba került. A hóemberek orra narancssárga filc, összecsavarva; ezeket ragasztópisztollyal erősítettem fel. A szájuk varrott, fekete cérnát használtam, hogy jól érvényesüljön a hóemberkék széles mosolya.

 

 

 

 

Néhány kedves változat külföldi weboldalakról

Fotó: thewannabecottage.blogspot.com
Fotó: Crafts Sutch
Fotó: www.darkroomanddearly.com

 

Babicz Rita

Összeállította: Babicz Rita

 

Ajánló

Zoknifigurák

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 − 7 =

hirdetés