Gasztroművészet.Kézzel festett mézeskalácsok
Bognár Anita míves, kézzel festett mézeskalácsai.
Anita korábban porcelánfestőként dolgozott, a kifinomult érzéket, rutint igénylő festési technika magabiztos használata köszön vissza a mézesein.
A cukormáz díszítéséhez – festéshez – gél állagú ételfestéket használ, amit, ha szükséges, vízzel hígít. A festésnél kardinális fontosságú az ecset minősége, Anita Munkácsy ecseteket használ.
Az első díszített, festett mézeseit egy éve készítette, s mint a fotókon is látható, sokféle édes alkotás születik, köztük háromdimenziós változatok is: dobozkát, házat éppúgy készít, mint klasszikus formájú mézeseket.
Sokféle motívumot, figurát, akár még portrét és csendéletet is képes festeni a hófehér cukormázra.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.