Willow Tree. A szeretet nyelvén mesélnek Susan Lordi gyönyörű faragott szobrai

Willow Tree. Susan Lordi kézzel faragott figurális szobraiból különös harmónia árad. A legbensőségesebb érzelmeket, a legfontosabb emberi kapcsolatokat fejezik ki, igazi „szeretetközvetítők”. 

A szobrászművész által megformált alakok a testtartásukkal, egy-egy gesztussal mesélnek, az arcuk nincs részletesen kimunkálva, s Susan Lordi szerint nincs is erre szükség.

A Willow Tree sorozat első darabja 1999-ben készült, az USA-ban élő tehetséges alkotó hivatásszerűen 2000 óta készíti a szobrokat, melyek ma már a világ számos pontján elérhetők nemzetközi forgalmazók jóvoltából.

Az alkotási folyamatban nagy jelentősége van az intuíciónak; Susan minden szobrához vázlatot készít, a kivitelezés során pedig arra törekszik, hogy a lehető legegyszerűbb módon, tisztán formálja meg az adott kompozíciót, mert szerinte így az üzenete is könnyebben célba ér.

Susan Lordi

A természetszerető alkotó igyekszik minél több időt tölteni a szabadban, lenyűgözi az élet körforgása, a természetben töltött idő feltölti, egyensúlyban tartja. A szobrászat mellett textiltervezéssel foglalkozik, és üveggel is dolgozik. Rengeteg önálló kiállításon mutatkozott be.

Weboldal: www.willowtree.com

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizennégy =

hirdetés