Falevél formájú tálka levegőn száradó gyurmából

hirdetés

hirdetés

Levegőn száradó gyurmából sok mindent készíthetünk, könnyen formázható. Fehér és terrakotta színben kapható, száradás után akrilfestékkel festhető. Őszi hangulatú tálkákat készítettünk, levélnyomattal.

Gyűjtsünk néhány szép erezetű, nagyobb falevelet – a nagyobb tálkához vadgesztenyefa levelet használtunk.

Szükség lesz sodrófára, szikére, egy közepes méretű tálkára – utóbbira fektetjük a kilapított, formázott, nyomatos gyurmát, hogy felvegye a tálka formát.

A nagyobb levélhez az egy kilós kiszerelésben kapható gyurmának nagyjából a felére lesz szükség.

A gyurmát nyújtás előtt gyúrjuk össze, hogy kicsit felpuhuljon és könnyen lehessen alakítani. Formázzunk belőle gombócot, majd lapítsuk ki a sodrófával 4-5 milliméter vastagságúra.

Helyezzük rá a falevelet – a levél erezete legyen alul, majd sodrófával többször hengerezzük végig a levelet, hogy a minta szépen kirajzolódjon az anyagon.

Szikével vágjuk körbe a falevelet.

Ha kész, fektessük egy tálra.

Néhány óra alatt megszárad. Tetszés szerint festhető.

Arany és bronz színű antikoló pasztát vittünk fel a külső és a belső felületére – szép fényt kapott. A széleit csiszolópapírral simára csiszolhatjuk (ezt a fázist mi kihagytuk).

leveltalka2

leveltalka3

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás