A láthatatlan fonal. Meseterápia a szeretet erejéről

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.

Patrice Karst

Patrice Karst legismertebb műve, A láthatatlan fonal (The Invisible String) a világ számos országát bejárta, nemzetközi bestseller. A mesekönyv magyar nyelven a Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg.

Karst meséjének magyar kiadását Moldován Mária illusztrálta, az angol nyelvű változathoz Geoff Stevenson készített rajzokat. A két illusztrátor munkáját – az eredeti mű ismeretének hiányában – nem tudjuk összevetni, de nincs is erre szükség. Moldován Mária színes, szerethető képi világot teremtett a meséhez.

A könyv mindössze 34 oldalas, s ebből a történet csupán 4-5 teljes oldalt foglal el. Ha először olvassuk fel gyerekeknek, célszerű napközben egy órácskát a könyvre szánni. Percek alatt a végére érünk, de borítékolható, hogy a gyerekekben megfogalmazódnak kérdések, melyekről beszélgetni kell velük. S épp ez a könyv, a szerző célja: kibeszélni, ezáltal enyhíteni a gyerekekben az elválással, távolléttel kapcsolatos félelmeket.

Kiadói ismertető

A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról.

Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek, akik szeretik egymást. Megnyugtat, vigasztalást és biztonságérzetet ad, segít átvészelni a nehéz korszakokat is.

“Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében – van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki! Csodálkozni fogsz…”

(Vekerdy Tamás pszichológus)

 

Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft.

Oldalszám: 34 oldal

ISBN: 9786155281259

Megjelenés éve: 2015

 

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × öt =

hirdetés