Természetes szépítők. Vegyszermentes ásványi kozmetikumok

A professzionális kozmetikai cégek minden évben új színekkel, kollekciókkal rukkolnak elő. A kozmetikai piacon csak az a termék életképes hosszú távon, ami nem okoz bőrproblémákat, allergiás reakciókat, ezért minden gyártó arra törekszik, hogy minél természetesebb hatóanyagokat használjon a termékeikben. Talán ezért is hódit a vásárlók körében az ásványi smink.

A 100%-os ásványi kozmetikumok nem tartalmaznak vegyszereket, adalékanyagokat, szintetikus illat és színezőanyagokat, olajat, parfümöt. A természetes alapanyagok nem irritálják a bőrt tisztaságuk miatt.

Mivel az emberek többsége allergiás valamire, egyre nehezebb kivédeni a érzékenységi reakciókat a dekorkozmetikumokban is. Azt nem lehet kijelenteni, hogy egy termék teljesen allergiamentes akkor sem, ha az ásványi kozmetikum.

Nagyon fontos a megfelelő alapozó kiválasztása, hiszen az olyan a bőrnek, mint egy jó arckrém. Védő funkciót tölt be,nem tömíti el a pórusokat, már minden bőrtípusra külön vásárolható.

A festékekben ásványi pigmenteket használnak, így sokkal intenzívebb színeket kapunk, amelyek biztosítják a tartósságot.

Léteznek olyan készítmények, melyek fényvédő anyagokat is tartalmaznak, de ettől függetlenül a fényvédelemre nyáron nagyobb figyelmet kell fordítani.

Teljesen mindegy, milyen sminket használunk, este le kell tisztítani az arcbőrt, hogy megakadályozzuk a bőrproblémák kialakulását.

Mivel nagyon nehéz egy laikusnak eldönteni, melyik terméket is lenne érdemes leemelnie a polcról, érdemes sminkes-kozmetikus véleményét kikérni, aki személyre szabott tanácsadással tud segíteni a döntésben.

 

Magosi Beáta

Magosi Beáta, kozmetikus mester, sminkmester és hennafestő

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat − egy =

hirdetés