Balkonok, kis teraszok, loggiák okos térkihasználása. Lakberendező tippjei

A jó idő beköszöntével vágyunk ki a szabadba, de mit tehetünk akkor, ha a lakásunkhoz csak egy aprócska erkélyterasz tartozik? Hogyan tegyük otthonossá, élhetővé? Pesti Gabó lakberendező tippjei következnek. 

Építkezz felfelé!

Ha az alapterület kicsi és kötött, nincs más lehetőségünk, mint arra terjeszkedni, ahol terünk van! Ez pedig a legtöbb esetben a függőleges terjeszkedést jelenti. Remek megoldás lehet, ha növénytartóikat a falra helyezzük, így maximálisan kihasználható a tér!

A korlát, mint lehetőség

Ha az erkélykorlát stabilitása lehetővé teszi, szereljünk fel rá virágládákat, sőt, egyszemélyes reggeliző- vagy olvasópultot is rögzíthetünk rá.

Mobilitás

Próbáljunk olyan bútorokat beszerezni, melyek könnyedén összecsukhatók, mozgathatók, esetleg egymásba csúsztathatók vagy lehajthatók! Így csak annyi ideig foglalják az értékes helyet, amikor használatba vesszük őket.

Rezegjen a léc!

A terasz kihasználható felületei megnövelhetők pakoló-tároló felületekkel vagy egy szép lécfallal, amire dísz-vagy fűszernövények is helyezhetők.

Funkcionalitás

Próbáljunk olyan bútorokat és növénytartókat keresni, melyeket egy kis kreativitással könnyedén át tudunk alakítani. Ilyen lehet egy láda, ami funkcionálhat tárolóként, de ülőkeként is hasznosíthatjuk vagy egy virágtartó állvány, amelynek az alsó polcain például a növényvédőszereket tudjuk tárolni vagy a locsolókannát.

+1 

Akinek kicsi terasza van, úgy érezheti, hogy sokkal nehezebb dolga van, mint azoknak akiknek elegendő helyük van. Próbáljuk meg átgondolni, megtervezni, hogy ennek a kis helynek milyen funkciót szeretnénk adni, milyen és mennyi időt szeretnénk ott eltölteni, hogyan akarjuk kihasználni. Sok esetben le kell mondanunk arról, hogy multifunkcionális legyen a hely, de okos tervezéssel egy parányi hely is élhetővé és élvezhetővé tehető.

Összeállította: Tolvaj Vica

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × három =

hirdetés