Dekorációs célra, teamécsesnek is készíthetünk sótálat! Hozzá sem kell nyúlni, magát alakítja

hirdetés

Nemrég írtunk a párologtatás előnyeiről, fűtésidényben érdemes párásítani a levegőt, a száraz levegő nincs jó hatással a bőrre, a nyálkahártyára, és a felső légúti betegségek gyógyulását sem segíti az alacsony páratartalom. Nem feltétlenül kell párásító készüléket beszerezni.

Nem jó, ha túl száraz a levegő. A sóoldatos párásítás jótékony hatásai

A sóoldatos párásításhoz kifejezetten párologtatóedénykét, vagy erre rendszeresített tálkát érdemes használni, mert a só hamar kicsapódik, és lerakódást képez az edényen. (Léteznek ún. sólevegő készülékek is.) A kicsapódott sót nem különösebben nehéz eltávolítani az edény felületéről, de mivel különleges látványt nyújt, hagyhatjuk is így; egyre vastagabb lesz a sóréteg az edényen.

A fotókon látható sóréteg még fiatal, 1-2 hetes sóoldatos párologtatás eredménye. Érdemes olyan edényekben is párologtatni, melyeken jól mutat a sóréteg, így különleges dekortárgyat kapunk – az edényt teamécsestartóként is használhatjuk. (Himalája sót használtunk.)

sotal_1

sotal_2

A kicsapódó só (kicsapongó,) szeret továbbterjeszkedni, ezért érdemes tálcát tenni a párologtató edény alá.

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás