Dekorációs célra, teamécsesnek is készíthetünk sótálat! Hozzá sem kell nyúlni, magát alakítja

Nemrég írtunk a párologtatás előnyeiről, fűtésidényben érdemes párásítani a levegőt, a száraz levegő nincs jó hatással a bőrre, a nyálkahártyára, és a felső légúti betegségek gyógyulását sem segíti az alacsony páratartalom. Nem feltétlenül kell párásító készüléket beszerezni.

A sóoldatos párásításhoz kifejezetten párologtatóedénykét, vagy erre rendszeresített tálkát érdemes használni, mert a só hamar kicsapódik, és lerakódást képez az edényen. (Léteznek ún. sólevegő készülékek is.) A kicsapódott sót nem különösebben nehéz eltávolítani az edény felületéről, de mivel különleges látványt nyújt, hagyhatjuk is így; egyre vastagabb lesz a sóréteg az edényen.

A fotókon látható sóréteg még fiatal, 1-2 hetes sóoldatos párologtatás eredménye. Érdemes olyan edényekben is párologtatni, melyeken jól mutat a sóréteg, így különleges dekortárgyat kapunk – az edényt teamécsestartóként is használhatjuk. (Himalája sót használtunk.)

sotal_1

sotal_2

A kicsapódó só (kicsapongó,) szeret továbbterjeszkedni, ezért érdemes tálcát tenni a párologtató edény alá.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =

hirdetés