Közösséget kovácsolt Boróka egészségprogramja a Facebookon. Szeptember elsején kezdődik az újabb 30 napos Idd magad egészségesre! kihívás

Csábi Boróka vagyok, csak egy szabadúszó, kíváncsi és sokat olvasó fiatal, akit érdekelt, hogyan lehet egészséges. Sok mindent összegyűjtöttem magamnak erről a témáról az utóbbi években, de egy dolgot biztosan megállapítottam: vizet kell inni, sok vizet.

Gondoltam, kellene csinálni egy kihívást, amiben megkérem az embereket, hogy 30 napig igyanak napi 3 liter vizet, de évekig nem volt bátorságom belevágni ebbe. Aztán valahogy mégis úgy alakult, hogy eldöntöttem megcsinálom. Elég nagy feladat levezényelni egy ilyet, mert akkorra már tudtam, hogy nem elég a vizet vedelni liter számra, de a sókat is pótolni kell közben. Viszont már elég felkészültnek és olvasottnak éreztem magam témában, hogy úgy érezzem, le tudok vezényelni egy ilyet és tudok segíteni az embereknek. Azért természetesen egy orvos véleményét is kikértem hozzá.

Létrehoztam egy Idd magad egészségesre elnevezésű csoportot a Facebookon és azt mondtam 3 hét múlva indítok egy kihívást. Elküldtem ide-oda, és hirtelen akkora érdeklődés lett, hogy hipp-hopp több mint 5000-en lettünk a kihívásban.

Elindult a vízkihívás és hihetetlen eredményekről számoltak be az emberek. Évek óta tartó egészségügyi problémák oldódtak meg egyik napról a másikra, volt, aki leszokott a kávéról, a cukros üdítőkről, 3-4 kilót fogytak, és egyöntetűen mindenki arról számolt be, hogy sokkal több energiája lett és jobban érzi magát. A résztvevők megfogadták, hogy a kihívás vége után is tartani fogják a vízivást.

Én is megdöbbentem, hogy milyen hatással van egy ilyen egyszerű dolog az emberek éltére, és hogy annak ellenére, hogy mindenki tudja, hogy inni kell, mégsem isznak az emberek. A csoport ereje, a közösség inspiráló hatása viszont elég volt ahhoz, hogy felemeljek végre azt a vizespoharat.

Amikor vége lett a 30 napnak a tagok szinte követelték, hogy csináljunk még kihívásokat, mert ez annyira jó volt. A csoport megszavazta, hogy a következő kihívás a cukormentességről szóljon, 30 napig. Gondolkoztam, hogyan lehetne ezt a legjobban véghezvinni, mert közben folyamatosan jöttek az új tagok, akiket a vízkihívás érdekelt.

Rájöttem, hogy egy rendszerrel fokról fokra tudnám elérni, hogy a csoport tagjai egyre egészségesebbé váljanak.

Az új tagok az 1. szintet fogják csinálni, ami a napi 3 liter víz, és aki ezt megcsinálta, léphet tovább a 2. szintre, a cukormentes szintre. A cukormentesség lényege, hogy 30 napra száműzzük a hozzáadott cukrot az életünkből és a cukorhelyettesítőket is lehetőleg minimálisra vesszük. Megszabadulunk a cukorfüggőségtől.

Most már rengeteg ember van, aki elvégezte az első és második szintet és szeretnék még magasabb szintre emelni az egészségüket, ezért 2018. szeptember 1-én újra indulnak a kihívások 1. 2. és 3. szinttel. A 3. szint a rendszeres testmozgás lesz, amihez egy Natural Fitnesz Világbajnok barátnőmet, Tóth Cilit hívtam már segítségül, mert a több ezer főre duzzadt csoportot egyedül már nem tudom kezelni.

Nem titkolt szándékom, hogy szeretném, hogy még többen csatlakozzanak szeptember 1-ig a kihívásokhoz, mert látom mennyire pozitív hatással van az emberek életére a vízivás és a cukormentesség. Az, hogy fokról fokra, szintről szintre vezetjük be ezeket az egészséges szokásokat, illetve, hogy ezt csoportban tesszük, nagyon befogadhatóvá teszi ezt az egészet bárki számára, aki el szeretne indulni egy egészségesebb élet útján.

A csoport itt található >>

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 12 =

hirdetés