Az ivóvíz dicsérete. Idd magad egészségesre! Beszámolók a 30 napos kihívás tapasztalatairól

Csábi Boróka kezdeményezésére vízfogyasztást, tágabb értelemben egészséges életmódot népszerűsítő közösségi mozgalom indult korábban a Facebookon. A csatlakozók vállalták, hogy 30 napon át megisznak napi 3 liter vizet. Egyszerűnek tűnik, de a betartása önfegyelmet és tudatosságot igényel.

Ez a kihívás bármikor elkezdhető. A közösség tagjai Facebook csoportban osztották meg egymással a tapasztalataikat. A beszámolókból válogattunk – mintha egy drága csodaszert reklámoznának, pedig csak (sokkal) több vizet isznak a szokásosnál. Tanulság: a víz csodaszer! 

A hatodik napot kezdem ma. Kevésbé vagyok fáradt. Keveset alszom, mert reggeles hetem van, ilyenkor kávén és energiaitalon éltem eddig, de most nincs szükségem ezekre. Reggel zöldteát iszom, utána már csak vizet, sőt, kicsit korábban kelek és tornázom is egy egy mobil applikáció segítségével. Kevesebbet eszem. A víz eltelít, nem vagyok éhes. (Maya)

Több energia, halványodó narancsbőr, egy ránc mínusz a szemem alatt és a fekete karikák is eltűntek! Kevesebbet költök, mert nem veszek kólát, energiaitalt. (Gabriella)

Jobban alszom. Lement rólam 2,5 kiló. Nem fáj a fejem, frissebb vagyok reggel az aszkorbinsavas vizem után. Azért kezdtem el a programot, mert gyakran fájt a vesém. Nos, a fájdalom is elmúlt! (Zsuzsanna)

Kevesebb alvás elegendő, magamtól felébredek a szokottnál egy órával korábban. A vérnyomásom kissé magasabb volt a megengedett értékeknél, amióta napi 3 liter vizet iszom, normalizálódott. Reggel szomjasan ébredek, ami eddig nem fordult elő velem. (Magdolna)

Ma bezsebeltem az első dicsérő szavakat, miszerint: csinos vagyok, kisimult és üde, kipihentnek látszom. Mi tagadás, jólesett. Az oka: sokat iszom. Nem alszom többet, mint máskor, 6-7 órát. De hogy ne legyen minden zökkenőmentes, a kilók valahogy nem apadnak. (Aranka)

Ma óra nélkül ébredtem. Azt vettem én is észre, hogy a kis ráncok a szememnél eltűntek. (Erika)

Egyre szomjasabb vagyok, és már a bőrömön is észrevehető! Szuper, hogy belefogtam! (Tímea)

Jelentem, megy a napi 3-4 liter víz ivása. Mi változott egy hét alatt? Jobb a kedvem, energikusabb vagyok, az anyagcserém beindult, szebb az arcom, nincs pattanás vagy alig, és fogytam 2 kilót! Mindenképp pozitívan hat rám a vízfogyasztás! Ennek örömére most megiszok 3 deci vizet. (Katalin)

Ami feltűnő két hét után, hogy szebb a bőröm, elkezdett kitisztulni, tónusa, állaga szebb lett. A bőröm természetes színe is megváltozott, élettel telibb. Azok a „ráncok”, amir a bőr dehidratáltsága miatt keletkeztek, kezdenek eltűnni. (Enikő)

Az arcomon nem látok változást, viszont fogytam két ruhaméretet! (Zsuzsanna)

Egy ideje hullik a hajam, már kezdett aggasztani. Elkezdtem pótolni vitaminokat, sókat, ásványi anyagokat, de nem történt jelentős változás, legfeljebb minimális javulás. Most, hogy ilyen sok vizet iszom, a hajhullás kezd az optimálishoz közelíteni. Rájöttem, hogy nem „locsoltam eléggé a növénykémet”, s emiatt hullhattak a „levelei”. Elkezdett sok új haj megjelenni, a hajam állapota is javult. (Enikő)

Nem olyan száraz a bőröm, nem kell testápoló. (Gyöngyi)

Mióta megiszom a napi 3-4 litert, ismét beindult a fogyás. (Katalin)

Frissebb, fittebb, energikusabb vagyok. A bőröm látványosan javul. Eddig extra száraz volt, most már normál. Sokkal több gyümölcsöt, zöldséget kívánok, kevesebb ételt. S ami nagyon fontos számomra, s extra pozitívum, hogy szoptatom a 19 hónapos lánykám, akinek eddig száraz volt a bőre, de mióta csak tisztított vizet iszok (eddig is sokat ittam, de inkább üdítőket) most már gyönyörű az ő bőre is. (Krisztina)

Energikusabbnak érzem magam, a bőrömnek is jót tesz a sok víz. A 40 éve fennálló emésztési problémáimat már a napi 3-4 liter víz fogyasztása után a 2-3. napon helyretette! Köszönöm az inspirációt! Hálás vagyok, hogy felfigyeltem a kezdeményezésre.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 9 =

hirdetés