Lufifújás közben született meg a flexibilis tojástérkép ötlete. Villáminterjú a pályakezdő formatervezővel

Bizonyára mindenkinek ismerős az idegtépő momentum, amikor a túlméretezett várostérképet kell(ene) kiteríteni valahová, hogy megtaláljuk a keresett úti célt. A mobiltelefonokon elérhető digitális térképek térhódításával többségünknek már nem nagyon kell számolnunk ezzel a kényelmetlenséggel, de más jellegű problémák adódhatnak, például lemerül a mobiltelefon, s nem tudjuk használni a térképet.

Sátor Dénes fiatal magyar formatervező szó szerint kezes térképet alkotott: a tojás formájú, rugalmas térkép tenyérnyi nagyságú, s bármennyire is hihetetlen, Budapest komplex térképét rejti. A térképet csupán fel kell nagyítani – össze kell nyomni -, s máris láthatóvá válnak a közterületek nevei, a főbb látványosságok, nevezetességek, közlekedési útvonalak stb. A térkép térbelisége folytán kifejezetten megkönnyíti a tájékozódást.

Megkerestük Sátor Dénest – a fiatal formatervező munkája egyre több helyen jelenik meg, nagyon jó a fogadtatása. Dénes ennek nyomán rengeteg levelet kap, de készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Sátor Dénes

– Ha jól tudom, tavaly végeztél a MOME-n formatervező szakon.

– A MOME alapképzésén valóban tavaly diplomáztam, de még mindig az egyetem hallgatója vagyok, most kezdem az utolsó évem az MA képzésben. Mellette pedig pár barátommal alapítottunk egy design stúdiót, a Point of You-t.

Honnét a tojástérkép ötlete? Van már gyártója?

– Az ötlet pár évvel ezelőtt egy szülinapi bulira való készüléskor, lufifelfújás közben pattant ki a fejemből. Az EggMap egyelőre egy levédett koncepció és márkanév, megvalósítása folyamatban van. A sorozatgyártásról konkrét gyártóval még nem állapodtunk meg, de bízom benne, hogy mielőbb piacra kerülhet. Mindenkinek, aki elsőként szeretne tudni az EggMap fejlesztéséről a Facebook oldalunkon való regisztrációt ajánlanám: facebook.com/eggmaps

– A térkép elképesztően sikeres – számítottál erre?

– Őszintén szólva nem gondoltam volna. A Designboom oldalán jelent meg először, s terjedt el, szóval engem is meglepett.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − négy =

hirdetés