Aki szegény, az a legszegényebb… Fagy. Halál. Életet menthetünk apró figyelmességekkel

Hajléktalanok Debrecenben 2017. január 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hajléktalanok Debrecenben 2017. január 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nyolcvanan haltak meg fagyhalál következtében ősz óta Magyarországon; a szabad ég alatt húszan, a lakásukban huszonheten, kórházakban pedig harminchárom végzetesen kihűlt ember – adta hírül a Magyar Szociális Fórum.

Az extrém hideg, a viharos szél és a hófúvás veszélye miatt országszerte másod-, illetve elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben. Hétvégén több megyében mínusz 24 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő.

– Emberek élnek az utcán, figyeljünk rájuk, segítsük őket! Adhatunk nekik meleg ruhát, forró teát, s ha behúzódnak a lépcsőházakba, ne küldjük el őket! Életet menthetünk ezekkel az apró figyelmességekkel. Ha szabadban alvó, beteg hajléktalan emberrel találkozunk, segítsük őt hozzá, hogy mielőbb meleg helyre jusson, ellátást kapjon. Nemcsak az utcán élőket fenyegeti fagyhalál. Sokan élnek körülöttünk, akiknek nem jut tüzelőre. Figyeljünk a környezetünkben élőre is – hívja fel a figyelmet Horváth Olga, aki intézményvezetőként évtizedekig segítette a hajléktalan embereket. A vele készült interjúnk az összeállítás végén olvasható.

Általános segélyhívó szám: 112

A mentők száma: 104

Általános segélykérő SMS szám: 06-20-9000-107

Hajléktalan embereket segítő nonstop telefon: 06-1-338-4186

Hasznos információk >>

Budapest, 2017. január 4. Egy hajléktalan férfi kunyhója elõtt a fõvárosi Rákosrendezõ vasútállomás mellett 2017. január 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egy hajléktalan férfi a kunyhója előtt Budapesten 2017. január 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − kilenc =

hirdetés